CRVENA zvezda predstavila je još jedno pojačanje za narednu sezonu. Crveno-beli dres zadužio je fudbaler iz Južne Koreje Jung Vu Seol.

ЗВЕЗДА ЈУРИ ЈОШ ДВА ПОЈАЧАЊА: Сеол стигао на Маракану и отео дрес Хвангу, ево како се то десило

FOTO: FK Crvena zvezda

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela se najpre obratio prisutnima i otkrio koje su glavne karakteristike ovog 25-godišnjaka. Takođe, istakao je i da za šampiona Srbije prelazni rok nije završen.

– Seol je levi bek, igra na deficitarnoj poziciji, i dolazi iz Južne Koreje. Ima veliko iskustvo igranja za Ulsan i reprezentaciju. Dugo smo tražili rešenje za poziciju levog beka i sada smo je našli. Želeli smo ga i zimus, ali tada nismo uspeli da se dogovorimo sa klubom. Sada jesmo i na naše veliko zadovoljstvo, Seol je novi igrač Crvene zvezde. Uskoro će se Seol priključiti treninzima, dok je Puma lakše povredio rame, ali očekujem da će da nastupi u prvoj ili drugoj utakmici u Rusiji. Tačno je da Seol ne zna engleski jezik, ali je u fazi učenja. Imali smo takvih slučajeva i ranije, i ne bude teško fudbalerima da se prilagode, jer im dovedemo prevodioca. Što se tiče aktivnosti u prelaznom roku, tražimo igrača na poziciji krila i alternativu na špicu. Sve ostalo će da zavisi od odlazaka. Što se Hvanga tiče, nismo pričali o odlasku, putuje sa nama na pripreme u Rusiju – istakao je Mrkela.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nakon tradicionalnog slikanja, predstavnicima medija se obratio i Seol koji nije krio zadovoljstvo što je u Beogradu.

– Srećan sam što sam ovde, u velikom klubu. Uzbuđen sam, daću sve od sebe da se što bolje spremim i odgovorim zahtevima. Smatram da sam ozbiljan, posvećen i strastven fudbaler. Mislim da mogu energijom da doprinesem timu i da je to ono što me najviše karakteriše – počeo je Seol.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Objasnio je i zbog čega broj 66 koje je prošle sezone nosio njegov zemljak In Bom Hvang.

– Moj otac je rođen te godine. Još od prve profesionalne utakmice, nosio sam 66. Pitao sam Hvanga da promeni broj i dogovorili smo se. Znam da je igrao dobro noseći 66 i daću sve od sebe da opravdam to. Hvang mi je dobar prijatelj iz reprezentacije. Mnogo smo razgovarali o Zvezdi i uputio me je u kulturu kluba. Mnogo toga već sad znam o Zvezdi.

Za kraj se dotakao i navijača crveno-belih.

– Znao sam i pre nego što sam razgovarao sa Hvangom koliko je Zvezda velika. Gledao sam utakmice u Ligi šampiona, a zapravo i u Južnoj Koreji se dosta priča o srpskom večitom derbiju. Upućen sam zaista u sve, i jedva čekam da zaigram pred Zvezdinim navijačima. Znam koliko su strastveni i uživaću u tome da nastupam na punoj „Marakani“ – zaključio je je Seol.

Podsetimo, Zvezda je pored Korejca do sada dovela Luku Ilića, Nemanju Stojića, Dalsija Gomeša i Pumu Rodrigeza.

BONUS VIDEO: VATROMET KOD BEOGRADSKOG POBEDNIKA: Kad „delije“ slave Zvezdinu titulu na Kalemegdanu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst