Nakon mnogo godina u crnogorskom gradu Budva, ponovo su se sreli veterani nekada jugoslovenske muzike, a danas regiona, Zuzi Zu i Dado Topić.

Povod i razlog ovog njihovog susreta bio je „Jadranski festival igre Budva 2023“, u sklopu kojeg je održana večer „Jugoslovenske filmske muzike“.

Pod diregentskom palicom Fedora Vrtačnika i Jadranskog revijskog orkestra pored Zuzi Zu i Dade Topića nastupali su još Dušan Svilar i Jelena Gavrilović. Muzički urednik festivala bio je Milan Stupar.

-Prije nešto više od mjesec dana pozvao me Milan Stupar i pitao me da li bi nastupala na ovoj fenomenalnoj večeri. Imala sam neke nedoumice, ali sam na kraju ipak pristala i, sada mogu da kažem da mi je bilo fenomenalno. Izvela sam dvije pjesme „Ederlezi“ i Žute dunje“. Izuzetno mi je bilo drago što sam se srela sa legendom Dado Topićem.

Zuzi sa Dušanom Svilarom

-Sjećali smo se nekih prošlih i lijepih vremena, kada je muzika bila muzika. A, i ovo dvoje mladih ljudi Dušan i Jelena su me oduševili kako glasom isto tako i ponašanjem. Taj kratki, ali slatki boravak u Budvi iskoristila sam da malo prošetam gradom, da jednostavno uživam u ljepoti tog crnogorskog grada – rekla nam je Zuzi Zu.

Bato Šišić

Originalni tekst