Grupa Zrenjaninaca, kojima je policija uputila prekršajne naloge krajem prošle nedelje zbog učešća u blokadama saobraćajnica, predala je zahteve lokalnom prekršajnom sudu za odlučivanje o njima, ne prihvatajući izvršenje prekršaja, saopšteno je na sajtu Građanskog preokreta.

“U pitanju je za sada jedanaest osoba, a sigurno je da će ukupan broj biti znatno veći jer su prekršajni nalozi nastavili da stižu i tokom ove nedelje. Ima i nekoliko situacija da su prekršajni nalozi zbog blokade kod Linglonga u Zrenjaninu stizali na adrese u drugim gradovima, jer su tamo prebivališta okrivljenih.”

Oni su obećali pravnu i logističku pomoć svima onima koji “smatraju da su blokade saobraćanica bile opravdane, da su na njima koristili svoje pravo na građansku neposlušnost, da su se borili za prave vrednosti i da je kažnjavanje zbog toga nepravedno”.

Mnogim građanima i aktivistima prethodnih dana stižu prekršajni nalozi, a već smo pisali o slučaju iz Prokuplja gde je predsedniku udruženja Zaštitimo reku Toplicu stigla istovetna “kazna” zbog blokade lokalne raskrsnice u samom centru grada.

Advokat savetuje šta da radite ako vam stigne kazna zbog odlaska na protest

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)