Zorić: Ostavka je moralni čin nakon svih pritisaka kojima sam izložen

Tomo Zorić potvrdio je za Insajder da je podneo ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca. Kako navodi to je moralni čin, nakon što je pred “instiutucijama dokazao da nema nikakve veze sa kriminalom”.

Tomo Zorić Foto: Medija centar
Tomo Zorić Foto: Medija centar

“Ostavka je morali čin, nakon svega što se dogodilo i svih pritisaka kojima sam izložen. Dobrovoljno sam juče otišao i na poligraf koji sam prošao, a prethodno sam SBPOK-u dao svu dokumentaciju o izdavanju majčinog stana, pa čak i o načinu kupovine stana i dokaze da je sve plaćano preko računa. Najvažnije mi je bilo da pred institucijama sistema dokažem da nemam veze sa kriminalom i zaštitim i svoju porodicu”, kaže Zorić.

Tomo Zorić je zaposlen u Republičkom javnom tužilaštvu i nakon ostavke na mesto sekretara Državnog veća tužilaca on će se vratiti na svoje prethodno radno mesto.

Sve je počelo pre četiri dana kada su mediji objavili da je u Pančevu priveden čovek koji je bio u društvu dvoje tužilaca i to u okviru istrage o grupi koju predvodi Veljko Belivuk. Ubrzo su objavljena i imena – Tomo Zorić je zajedno sa Milicom Ljubičić, zamenicom tužioca Drugog osnovnog tužilaštva bio sa bivšim direktorom FK Dinamo iz Pančeva Milošem Đukanovićem u momentu kada je on privođen.

Zorić je rekao da je Đukanovic koga je policija privela, ali ubrzo i pustila, plaćao račune i zakup za stan u kome je živeo jedan fudbaler.

„I tog dana sam otišao po račune koje mi je doneo, nikakav novac mi nije davao na ruke”, objašnjava Zorić.

Đukanovic je prema informacijama koje Zorić ima, vlasnik fudbalskog kluba iz Pančeva, ali i lider stranke koja je učestvovala na lokalnim izborima u Pančevu.

Nakon što se u medijima pojavila informacija da su bili u društvu osobe koja je privođena zbog istrage kriminalne grupe Veljka Belivuka, oglasila se i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac koja je poručila da će nadležni državni organi nepristrasno i potpuno profesionalno do kraja ispitati sve činjenice i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article