Srpska strelkinja Zorana Arunović rekla je da je osvajanje zlata u miksu na Olimpijskim igrama u Parizu veliki uspeh, ali da taj podvig ne bi bio moguć bez Damira Mikeca, prenosi SK.

Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili su zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara nakon pobede nad Turcima Jusufom Dikečom i Seval Ilajdom Tarhan, rezultatom 16:14.

“Ovo je fantastičan uspeh za zemlju, za nas dvoje, toliko smo priželjkivali, ja konkretno 23 godine. Hvala Damiru, bez njega ovo ne bi bilo moguće”, rekla je Zorana posle osvajanja zlata, “Bilo je emotivno za oboje, Damir bio odličan individualno, žao mi je što nije osvojio medalju, nadam se da je ovo zlato popravilo utisak. Mi smo olimpijski šampioni, ja ću ovo pamtiti do kraja života, hvala Damiru”.

„Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam“, dodala je. „Bio je iscrpljujući olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Ne razumete koliko je teško spremiti se, ova cela situacija sa kovidom je uticala i na ove OI. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam. Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je jer je teška koliko i put do nje.“

Podsetimo, u individualnoj konkurenciji Zorana nije uspela da se plasira u finale, dok je Mikec bio sedmi.

Srpski strelac ističe da je zlato i te kako popravilo utisak posle “pada” u finalu.

“Ponosni smo. Hvala naciji, jako je bilo teško, očekivali smo to, ali zaslužili smo ovo. Zaslužili smo da posle toliko odličja stojimo na najvišem stepeniku sa medaljom od koje nema veće”, naglasio je Mikec, “Želeo sam više, bilo je pritiska, ali sa time moramo da se nosimo. Hvala Zozi, znamo se toliko godina. Hvala i državi, bez njih mi ne bismo bili ovde”.

Post Views: 132

Originalni tekst