Zoran Marjanović napustio je Centralni zatvor, a da ga sačeka je došla njegova sadašnja partnerka Zorica Mitrović.

Zorica se prvi put javno pojavila sa Zoranom 22. jula 2022. u Palati pravde kada mu je Viši sud u Beogradu izrekao maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za ubistvo supruge Jelene Marjanović na nasipu Crvenka u Borči 2. aprila 2016. godine.

Podsjetimo, apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sjednice vijeća, danas je donio rješenje kojim je okrivljenom Zoranu Marjanoviću ukinut pritvor i određeno je da se isti odmah pusti na slobodu.

Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu mjeru za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vrijeme i da u toku cijelog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle prije više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut – navodi se u odluci Apelacionog suda da Marjanoviću ukine pritvor.

(express/Kurir)

Originalni tekst