Zoran Đorđević imenovan za v.d. direktora Pošte Srbije

Vlada Srbije danas je razrešila sa funkcije Miru Petrović, vršioca dužnosti direktora Pošte Srbije i na njeno mesto imenovala Zorana Đorđevića, bivšeg ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rečeno je agenciji Beta u Vladi.

Srđan Ilić: Zoran Đorđević
Foto: Srđan Ilić / Zoran Đorđević

Mira Petrović je kadar Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i na čelu Pošte Srbije je bila skoro pet godina. Zoran Đorđević je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS).

Đorđević je od 2013. bio je državni sekretar Ministarstva odbrane, a 2016. je postao i ministar odbrane. U Vladi Ane Brnabić, 2017. godine imenovan je za ministra za rad, što je bio sve do novembra 2020.

Iako je MMF tražio od Srbije da ukine praksu imenovanja vršilaca dužnosti direktora javnih preduzeća, a to je i u svom izveštaju kao anomaliju apostrofirala Evropska komisija, ta praksa nije ukinuta.

Duže od osam godina Srbija svesno krši zakon držeći brojne funkcionere i direktore u statusu vršilaca dužnosti i to duže od godinu dana, uprkos zakonskom ograničenju. Tako je i Mira Petrović na mestu vršioca dužnosti direktora Pošta Srbije bila od 2016.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article