Beograd, 22. April, (Njuz) – Reagujući na presudu kojom je vozač “Koridora Srbije“ Dejan Stanojević osuđen na tri godine i deset meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće kod naplatne rampe Doljevac, bivši direktor ovog javnog preduzeća Zoran Babić rekao je da misli da je njegov vozač još i dobro prošao.

– Mislim da vozač Stanojević može da bude zadovoljan izrečenom presudom. Zamislite da je na njegovom mestu bio nego drugi, na primer neki poznati političar, član vladajuće stranke, koliko bi tek on bio kažnjen. Pritisak javnosti bio bi ogroman pa bi taj čovek sigurno bio osuđen na dužu zatvorsku kaznu, a njegova politička karijera zauvek bi bila okončana. Stanojević je imao sreću da je ono što jeste i da nije neko drugi – rekao je Babić.

Zoran Babić kažeda ne savetuje svom bivšem vozaču da se žali na presudu, jer bi to samo produžilo interesovanje javnosti za ovaj slučaj.

– Tri godine i deset meseci brzo prođu, pa to nisu ni dva svetska prvenstva u fudbalu. Sa dobrim vladanjem robijaće nešto duže od dve godine, a to su tek dva propuštena letovanja u Sopotu. Svestan sam da bi se on sada verovatno misli da je sve ovo velika nepravda, da je nevin i da bi se rado menjao sa nekim drugim, ali ga uveravam da će mu se ovakvo životno iskustvo na neki način isplatiti – rekao je Babić.

Bivši direktor “Koridora Srbije“ savetovao je svim vozačima oprezniju vožnju i istakao da je najvažnije na cilj stići najbezbednije a ne najbrže.

– Dva minuta brže, dva minuta sporije, zar su dva minuta uopšte važna? – zaključio je Babić.

Bojan Ljubenović

The post Zoran Babić misli da je njegov vozač još i dobro prošao appeared first on Njuz.net.

Original Article