Aleksandar Golubović (samozvani Kristijan što u prevodu znači hrišćanin) je srpski MMA borac rođen 30. novembra 1969. godine u Minhenu, zapadnoj Njemačkoj.

Osamdesetih godina prošlog vijeka je došao u Srbiju gdje je sa majkom i sestrom živio na Zvjezdari, a zatim na Voždovcu. Otac je odveden na doživotnu robiju prije nego što se Kristijan rodio, a prvi put ga je vidio kada je pobjegao iz zatvora u Minhenu.

  1. godine je započeo vezu sa frizerkom Danijelom Đukić koja mu je rodila sina Lazara. 1987. godine je napravio prvi prekršaj kada je u kafani u Boleču pretukao jednog gosta. To je bio početak njegove karijere kriminalca koji je više od polovine života proveo u zatvoru.
  2. godine se potukao sa Slavkom Mijovićem, zvanim Mija Pijuk, ispred diskoteke „Luv“. 1990. godine je sa oružjem upao u diskoteku koja se nalazila u hotelu „Mažestik“, pucao nekoliko puta u plafon i pobjegao. Društvo u toj akciji mu je pravio Dragan Nikolić,. Pobjegao je u Njemačku gdje je tri godine robijao u maloljetničkom zatvoru u Dizeldorfu zbog krađa i provala.
  3. godine njemačke vlasti su ga isporučile jugoslovenskim koje su ga tražile zbog krivičnih djela koja je počinio od 1988. do 1990. godine. 1994. godine je učestvovao u snimanju dokumentarne emisije B92, „Vidimo se u čitulji“, koja je snimljena na osnovu knjige „Kriminal koji je izmjnenio Srbiju“ autora Aleksandra Kneževića i Vojislava Tufegdžića. Pričao je kako je provodio vrijeme u zatvoru i kako su mu u Njemačkom zatvoru slomili nos. 1999. godine sud u Solunu ga je osudio na četrnaest i po godina zatvora zbog krađe, preprodaje ukradenih automobila i oružane pljačke.

Kristijanova odbrana je priložila dokumenta u kojima je pisalo da je Oslobodilačka vojska Kosova ucijenila njegovu glavu na milion maraka zbog čega su tražili garancije za njegovu bezbjednost.

U zatvoru u atinskom predgrađu Koridalos je proveo četiri godine i dva mjeseca nakon čega je 2003. godine, tokom policijske akcije „Sablja“, izručen vlastima u Srbiji jer je pokušao da iznudi 10.000 njemačkih maraka od vlasnika slot kluba „Aleksandar“, Milorada Majkića. Kristijan Golubović je, vjerovali ili ne, visok 192cm.

(Express/Espreso)

The post ZNATE LI KOLIKO JE VISOK KRISTIJAN GOLUBOVIĆ? Svi su iznenađeni odgovorom appeared first on Express.

Original Article