Nakon što se saznalo o presudi Moamera Kasumovića, oglasio se i njegov kolega Enis Bešlagić.

Moamer Kasumović, poznati bosanski glumac, osuđen je u Sarajevu na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog bludničenja nad maloletnikom.

Ova vest, kao i činjenica da se sve krilo, šokirala je javnost, a mnogi odbijaju da komentarišu njegove postupke, naročito kolege glumci.

Enis Bešlagić ne krije da nije iznenađen takvim pričama, te dodaje da je za ceo slučaj saznao iz medija.

Foto: ATAIMAGES

 

– Za mene ne postoji generalizacija ni u čemu. Suđenja ne pratim, to je izašlo u medijima. Presuđeno je, to je sad isplivalo i svi smo u šoku da se takve stvari dešavaju, ali znamo da se dešavaju. Pogodi te ako je to tebi neko blizak. Ne bavim se tuđim dramama, inače bih se bavio samo tim. Ja sam čovek koji u životu traži šta je u ljudima dobro, a ono što je loše prepuštam drugima da sude. Ljudi danas vole da osuđuju i da budu bogovi. A kad bih ja to tako radio, ako bih se bavio samo ljudima šta su sve napravili verujte mi retko gde bih mogao da popijem kafu na miru – rekao je Bešlagić.

– Poštujem ono što sud presudi, ne možemo mi biti sudije. Ako je sud tako rekao (da je Kasumović kriv za se*sualno zlostavljanje maloletnika), to je to! Šta će se dalje dešavati poruka je za sve one koji tako rade da ne pomišljaju na tako nešto. To bi trebalo da bude zaključna poruka – naglasio je glumac za domaće medije.

Foto: ATAIMAGES

 

Otkupio zatvorsku kaznu 

Kasumović je otkupio zatvorsku kaznu u novembru prošle godine, a za seksualno zlostavljanje maloletnika platio je 36.500 KM, odnosno 2.181.555.61 dinara.

Takođe, nedavno je u BiH stupio na snagu registar pedofila, pa se očekuje da će Kasumović biti deo tog registra.

Danas je godišnjica smrti Done Ares:  Kancer joj se vraćao tri puta, a popularna pevačica se do zadnjeg dana lavovski borila

sledeća vest

Originalni tekst