Nikolina je ogolila dušu i priznala da je preživela nasilje, ali da o tome nikome nije pričala.

Voditeljka Nikolina Pišek se oglasila putem svog Instagram profila i progovorila o paklu koji je preživela. 

Kako je istakla, ona je bila žrtva nasilja, ali o tome nikome nije pričala. Tek sada je smogla snage da javno istupi i prizna kroz kakvu agonijuj je prošla, ali i da osvesti druge žene koje se nalaze u sličnoj situaciji. 

Foto: Instagram printscreen

 

– Što se rodnog nasilja tiče, tu mogu progovoriti iz prvog lica. Bilo je mnogo toga što mi je trebalo da osvestim. Proces je trajao godinama. Neke stvari sam spoznala tek nedavno i shvatila da to ne mora nužno biti tako. Shvatila sam zašto sam se osećala neobjašnjivo loše u nekim situacijama i znam da je trebalo da reagujem. A nisam. Jer, kome da kažem? I šta? I kako nakon toga? – napisala je u jednoj objavi. 

Međutim, tu se voditeljka nije zaustavila, pa je usledila još jedna objava. 

Foto: Instagram printscreen

 

– Važno je da se o tome priča u javnom prostoru i nakon što utihne ova galama. Da žene shvate šta je neprihvatljivo, i da ih njihov osećaj da se događa nešto loše ne vara. Da momci spoznaju granice i ne dožive ih kao zatvor, nego novi prostor pun zdravije, iskrenije i sretnije interakcije. Da nema straha, stida, spuštenih pogleda, želje za nestajanjem, mržnje – istakla je Nikolina.

sledeća vest

Originalni tekst