SUŠNE godine nisu ugasile pobedničke ambicije. Vaterpolisti danas putuju u Dohu na Svetsko prvenstvo namerni da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali i da se domognu pobedničkog postolja. „Delfini“ na šampionatu startuju 5. februara, kada u prvom kolu grupe C igraju sa Japanom. Rivali su još Crna Gora i SAD, a pobednik grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale.

ЗЛАТО ЈЕ УВЕК НАШ ПРВИ ЦИЉ: Ђорђе Лазић истиче да ће ватерполисти све учинити да се домогну олимпијске визе и медаље

FOTO: VSS/A. Krupanić

– Naš primarni cilj je da obezbedimo olimpijsku vizu, ali kao i za svako takmičenje da probamo da osvojimo medalju, naravno, kao i uvek to je zlato – ne krije optimizam za „Novosti“ centar Đorđe Lazić.

Sidraš „delfina“ je svestan da je grupa C veoma teška, ali i da im prvo mesto u grupi ne garantuje samo četvrtfinale, nego i kartu za francusku prestonicu.

– Izuzetno teška grupa. Prvo nas čeka duela sa neugodnim Japanom, koji neguje specifičan presing, plivaju izrazito brz vaterpolo. Crnogorci imaju jako spremnu ekipi, postavljeni taktički izvanredno, dok Amerikanci imaju verovatno najbolju ekipu u poslednjih 10-15 godina. Biće izuzetno teško, a cilj nam je da završimo prvi u grupi kako bismo imali nešto lakšeg rivala u četvrtfinalu – naglašava Lazić.

Budu li naši drugi ili treći u grupi, u osmini finala ukrstiće se sa grupom D, u kojoj su Mađarska, Italija, Rumunija, Kazahstan. Jasno je da nikako ne bi valjalo da Srbi budu treći u grupi C.

– Budemo li treći, za četvrtfinale borili bismo se sa Mađarskom ili Italijom. Ali, ponavljam, učinićemo sve da budemo prvi u grupi – ističe Lazić.

Ova zima je specifična, jer posle EP u Zagrebu, koje je završeno 16. februara, već sledi SP.

– Bila je jako kratka pauza posle EP. Zaboravli smo sve što je bilo na šampionatu, naročito loše stvari i maksimalno smo fokusirani na trening, na rad, na ono što nam nedostaje u bazenu i daćemo sve od sebe da napravimo mnogo bolji rezultat u Dohi – veruje Lazić.

Poslednje dve nedelje vaterpolisti su radili na ispravkama nedostataka.

– To su neke sitnici, što u odbrani, što u napadu, analiziramo dosta gde smo grešili i pokušavamo svakog dana da budemo bolji pre svega u tim nekim segmentima kao što su igrač više, manje, poziciona odbrana, tranzicija. Zato sam siguran da stvari polako ležu na svoje i da ćemo konačno biti pravi na ovom takmenju, na kojem su najveći favoriti Mađari, Španci i Italijani.

Moramo da se skoncentrišemo

SP u Dohi biće treće veliko takmičenje za sedam meseci.

– Nije lako, pauze su male, umor je prisutan. Ali šta je tu je, ne možemo da promenimo, moramo maksimalno da probama da se oporavimo i da se skoncentrišemo, da stvarno damo sve od sebe i da izborimo olimpijsku vizu, što je, na kraju krajeva, najbitnije – ističe Lazić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst