ZLATIBOR, 17. mart 2021, (Njuz) – Dobra vest za sve koji su planirali narednog vikenda da odu na Zlatibor stiže od službe koja upravlja zlatiborskom gondolom, koja navodi da je prevoz putnika od danas prebačen na online režim.

– Danas smo pustili aplikaciju pomoću koje će svi putnici moći da se provozaju gondolom i u virtuelnoj realnosti uživaju u zlatiborskom okrugu. Pripremili smo izbor sunčanog, kišnog i snežnog vremena – izjavio je Mileta Gojković, upravnik javnog preduzeća “Gondola”.

On je istakao da će prvih mesec dana biti besplatna virtuelna vožnja, a da će se nakon mesec dana svaka virtuelna vožnja naplaćivati. Aplikacija “Zlatibor tur” je dostupna za sve korisnike Android, iOS i Huawei mobilnih uređaja. Putnici koji se zateknu uživo na gondoli, dobiće vaučere za besplatne online vožnje do kraja godine.

Kako saznajemo, iste mere će biti i na skijalištima, pa će većina ski staza preći u online režim obavljanja delatnosti. Zbog potencijalne preopterećenosti servera za spust na Kopaoniku, skijališta su apelovala na građane da imaju strpljenja i da se ponašaju odgovorno.

– Virtuelnog snega će biti tokom cele godine, tako da nema potrebe da se stvaraju gužve na našim serverima. Samo odgovornim ponašanjem možemo pobediti u ovom ratu sa Kovidom – poručuju iz Skijališta Srbije.

Uroš Bogdanović

The post Zlatiborska gondola prešla na online prevoz putnika appeared first on Njuz.net.

Original Article