ZLATIBOR, 28. jun 2021, (Njuz) – Uprkos epidemiji korone, Zlatibor je tokom prethodnih godinu dana zabeležio impresivne rezultate za jedan turistički centar i potvrdio status najposećenijeg gradilišta u Srbiji. Ovaj trend raduje tamošnje turističke radnike koji veruju da će sezona pred nama potvrditi da su na dobrom putu.

– Epidemija se jeste negativno odrazila na posetu, ali i pored toga možemo reći da je iza nas još jedna dobra godina. Bez obzira na sve, pad broja gostiju je dosta manji nego u drugim turističkim centrima, a Zlatibor je ostao najpopularnije gradilište u Srbiji – kaže Milan Petrović iz Turističke organizacije Zlatibor.

Osetan pad broja gostiju iz inostranstva jeste donekle pokvario planove zlatiborskih turističkih radnika, ali su taj gubitak u priličnoj meri nadomestili domaći turisti.

– Kao i ranijih godina, najveći procenat naših gostiju čine domaći gosti. Raduje me što smo uspeli da zadržimo stare i privučemo nove građevinare iz cele Srbije, ali i regiona, pre svega Bosne i Crne Gore. Na Zlatiboru ima dovoljno sadržaja za sve, od onih koji žele aktivan odmor do onih koji samo vole da grade uživajući na čistom vazduhu i predivnoj prirodi – ističe Petrović.

Zaljubljenici u najposećeniju srpsku planinu potvrđuju ove navode i ne štede reče hvale opisujući bogatstvo turističkih sadržaja.

– Zlatiboru se rado vraćam, a on me uvek prijateljski dočeka i prijatno iznenadi – priča Nedeljko Urošević, avanturista i građevinski preduzimač iz Beograda. – Taman kad pomislite da ste videli sva njegova gradilišta, pojavi se neko novo, veće i lepše od ostalih. Ljudi moraju razumeti da Zlatibor nije samo centar. Predivnih gradilišta ima i po okolnim selima. Potrebno je samo malo izaći iz zone komfora i prošetati nepreglednim prostranstvom, zaviriti u tajnovite planinske kutke koji će vas iznenaditi veličanstvenom lepotom svojih kranova, bagera, mešalica, skela i betona – ushićeno nam je ispričao ovaj zaljubljenik u planine i građevinarstvo.

Bojan Savić

The post Zlatibor i ove turističke sezone najpopularnije gradilište u Srbiji appeared first on Njuz.net.

Original Article