Svi se čude kako to Žika Jakšić ima liniju kao momak, stomak ravan, sala nigdje, a nije da se baš redovno i dijetalno hrani. Neki tvrde da se on još prije dvije godine podvrgao liposukciji stomaka i da je to tajna, ali Žika ni za živu glavu ovo ne priznaje.

-Istina je da je on imao dvije zdravstvene intervencije, operaciju slijepog crijeva, kada su mu ljekari za dlaku spasili život jer mu je prijetila sepsa, i operaciju kile, što je već rutinska stvar. Ali pored toga on je stvarno promijenio životne navika i vjerujem da je to ključno. Žika je prije godinu dana ostavio alkohol, jel vjerujete da od tada ne pije!

Njegova djevojka unijela je lijepe promjene u njegov život.

-On je to prelomio kada se zaljubio u novu djevojku prije godinu dana. Možda je njoj smetao alkohol, a možda je stvarno on prvi put osjetio da je sretan i da mu kako je sam rekao više ne duva promaha kroz srce – otkriva muzičar iz Granda.

Ali Žika se žali da sada ima novi problem jer kad ode u kafanu ili na neko slavlje, ne zna šta da naruči:

-Dok sam pio alkohol bio je široki spektar. Vina, rakija, viski, pošto sokove ne pijem ostaju mi kisela i obična voda i kafa. E, to mi je jedino dosadno – priznao je.

Inače, Žikina veza ide ka braku i on jedva čeka da treći put stane pred matičara jer zna da je ona prava žena za njega. S obzirom na to da se bavi ozbiljnim poslom, ona ne želi da se eksponira u javnosti, a da je zbog nje spreman da se mijenja iz korijena svjedoči i to da je batalio alkohol.

Originalni tekst