Foto: Streljački savez SrbijeŽenska streljačka reprezentacija Srbije osvojila je danas zlatnu medalju pištoljem na Evropskom prvenstvu u norveškom Hamaru.
Srpski tim nastupio je u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić, a u finalu je pobedio Italiju sa 17:9. To je peto odličje za Srbiju u Hamaru.
Tokom celih kvalifikacija Srbija je bila pri vrhu. U prvoj fazi zauzela je drugo mesto, na istoj poziciji završila je i drugi deo kvalifikacija i plasirala se u meč za zlato sa Italijom.
Srpski tim poveo je u finalu sa 8:2, Italijanke su uspele da smanje zaostatak na dva poena (6:8, 7:9, 9:11), ali je Srbija posle toga u tri uzastopne serije bila uspešnija i pobedila sa 17:9.
„Uspevale smo da kontrolišemo meč. Mladi i perspektivni italijanski tim je dokazao kvalitet, jer uspeo je se vrati posle našeg dobrog početka i smanji zaostatak. Ali dale smo sve od sebe da ih zaustavimo i nismo im dozvolile da izjednače. Kada je o mom učinku reč, tri medalje u tri discipline su s..Original Article