Maleni nos, pune usne, mačije oči, fileri… sve su to nametnuti standardi ljepote koji se ženama iz godine u godinu “poturaju”, dok one zarad atraktivnog izgleda sve uzimaju bez rezerve i pristaju na raznorazne intervencije ne bi li “bile ljepše” i “Ispravile sve nesavršenosti koje im je priroda dala”.

Svjedoci smo da su trend bjesumučnog operisanja ispromovisale domaće i strane javne ličnosti, međutim, ono sa čime mnoge dame nisu upoznate jeste kako cijeli proces transformacije protiče. Nasuprot tome, ono što one vide jesu fotografije dama svježeg i zategnutog izgleda.

Ono što se dešava iza zatvorenih vrata i kroz šta prolaze djevojke i žene koje se podvrgavaju više nego invanzivnim tretmanima, malo kome je poznato, jer se tek poneka usudi da na društvenim mrežama objavi djelić onoga s čim se suočava. Međutim, upravo je među njima jedna poznata estetičarka, koja je odlučila da i sama ode pod nož i svoje iskustvo podijeli s ostatkom svijeta. Budući da je uradila takozvane mačije oči, negdje poznate i kao lisičije, morala je da prođe zahtjevnu operaciju, koja je, kako se po snimcima objavljenim na TikToku može zaključiti, bila jeziva.

Ona je u jednom kratkom snimku pokazala kako je izgledalo njeno lice nakon operacije od koje se oporavljala punih sedam nedjelja. Jezivi kadrovi njenog lika su mnoge šokirali, budući da su joj oči bile skoro potpuno zatvorene, a područje oko njih u ranama, otocima i podlivima. Oči, čeone kosti i jabučice su do bočne strane obraza bile oblijepljene medicinskim trakama kako bi rane brže zarastale.

Estetičarka je pokazala i druge fotografije – nakon dva dana i dvije nedjelje od operativnog zahvata. Lice joj je i tada i dalje bilo deformisano i neprepoznatljivo. Kako je tada navela, plašila se ishoda. Na sreću je ipak sve prošlo u najboljem redu.

Na kraju je atraktivna Tiktokerka iskoristila priliku da sa svojim pratiocima podijeli kako izgleda nakon sedam nedjelja od operacije, želeći da uvjeri ljude da je učinila pravu stvar i da njeno lice sada izgleda atraktivno i besprijekorno. Međutim, dobila je pregršt uvreda i napada.

Tiktokeri su se složili da su i operacija i period poslije zastrašujući i da je mogla da dovede svoje zdravlje u pitanje. Zato su radi vjerodostojnosti onoga što propagira, kako kroz lično iskustvo, tako i profesionalno, Tiktokeri tražili od estetičarke da objavi svoju realnu sliku jer su se složili da šminka daje poseban pečat i ističe crte lica, pa njen lik nije vjerodostojan.

Ona je, inače, u jednoj od svojih objava pokazala dnevnu rutinu njege kože, pokazujući lice bez šminke i kako efekat mačijih očiju izgleda iz te perspektive. Iako na tom snimku ona gotovo i da nema šminku, barem ne okom vidljiv, evidentno je da su joj obrve, sređene, a da u licu ima filere.

(Express/srecna.republika.rs)

Originalni tekst