ADVOKAT Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika tzv. kosovske policije osumnjičenog za navodni ratni zločin uložio je danas Vrhovnom sudu tzv. Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti na odluku suda u Prištini o ponovnom produžetku pritvora Trajkoviću.

ЗБОГ ЗДРАВСТЕНОГ СТАЊА СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА: Адвокат Васић уложио захтев за заштиту законитости Врховном суду тзв. Косова

foto d.z.

– Zbog zdravstvenog stanja svog branjenika od Vrhovnog suda tražio sam ublažavanje mere pritvora – ističe za “Novosti” advokat Vasić napominjući da se postupak protiv Trajkovića vodi uz grube povrede zakona jer specijalno tužilaštvo ne dozvoljava odbrani da prisustvuje istražnim radnjama.

Inače, Slađan Trajković je uhapšen 15 decembra prošle godine u naselju Bošljačka Mahala u severnom delu Mitrovice, a prethodno je krajem novembra kao i njegovi kolege napustio tzv. kosovsku policiju u kojoj je radio 13 godina prošavši sve neophodne bezbednosne provere.

Zbog hapšenja Trajkovića, a prethodno i Dejana Pantića, takođe, bivšeg pripadnika tzv. kosovske policije Srbi sa severa su prošle godine organizovali govoto jednomesečne mirne proteste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst