Zbog snega bez struje oko 1.500 domaćinstava u požeškom kraju, neprohodni putevi na Pešteri

Sneg koji je juče počeo da padao uzrokovao je kvarove na elektromreži u požeškom kraju, zbog čega je bez struje trenutno oko 1.500 domaćinstava. Monterske ekipe otklanjaju kvarove na dalekovodima koje sneg obara na Rudnu, a u međuvremenu je propušten napon u 14 časova za Deviće, Ostatiju i Koritnik, prenosi RTS. Na Pešteri je sneg zavejao puteve, a ka svim selima na ovoj visoravni jutros je upućeno 15 mašina za čišćenje snega, rekao je predsednik opštine Sjenica Munib Mujdagić.

Prvi sneg ove zime na Zlatiboru, 26.decembar 2020, Foto: Betaphoto/Dragan Karadarević
Prvi sneg ove zime na Zlatiboru, 26.decembar 2020, Foto: Betaphoto/Dragan Karadarević

Munib Mijdagić za RTS navodi da je na pojedinim delovima Pešteri napadalo i do 30 centimetara snežnog pokrivača, ali da će do kraja dana svi putevi biti prohodni.

Neprohodni su putevi od Karajukića bunari ka Boljarama i Crvskom, a magistralni i regionalni putni pravci su prohodni.

Trenutno su bez struje meštani sela Bare, Gonje i Šare pa je bez struje oko 800 ljudi, a u Sjenici nema jedne faze.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu pa se očekuje da kvar bude otklonjen tokom dana.

Sneg koji je juče padao uzrokovao je kvarove na elektromreži u požeškom kraju. Bez struje je trenutno oko 1.500 domaćinstava, a ekipe su na terenu bile i tokom cele noći, a tokom dana se očekuje normalizacija u isporuci električne energije.

Putari su tokom noći radili na čišćenju putne mreže, pa su svi putevi prohodni.

Na Rudnu je visina snežnog pokrivača 20 centimetara, a kompletno seosko područje već 27 sati ima probleme sa strujom.

Monterske ekipe rade bez prestanka i otklanjaju kvarove na dalekovodima koje sneg obara na Rudnu.

"Zbog vlažnog snega i padanja drveća, kidani su dalekovodi. Svim raspoloživim snagama pokušavamo da osposobimo seoske dalekovode. Tri ekipe su od juče u 10 sati neprekidno na terenu, ali se u pojedina sela i zaseoke Rudna vraćamo ponovo jer je mreža razuđena, stabla obaraju dalekovode na drugom kraju visoravni", rekao je za RTS Nego Nešović iz ED Kraljevo.

Nešović kaže da u pojedinim zaseocima struja i dalje povremeno nestaje, ali veruje da će uspeti da do večeras normalizuju snabdevanje električnom energijom na Rudnu.

Saobraćaj se na Rudnu za sada odvija bez problema.

Izvor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article