Sinoć je izabrana predstavnica Srbije na popularnom takmičenju „Evrovizija“. Ubedljivu pobedu je odnela Teya Dora sa pesmom „Ramonda“.

Teya Dora je već popularna u muzičkom svetu, a nju je proslavila pesma „Džanum“, koja je postala i jedna od najviralnijih na društvenim mrežama.

Za pomenutom pesmom su i stranci odlepili. Nebrojano video klipova je snimljeno uz taj saund. Tom numerom je mlada pevačica postala planetarno popularna.

Tekst pesme „Džaum“ preveden je na 189 jezika širom sveta, a na Instagramu, Fejsbuku i Tiktoku napravljeno je više miliona postova uz nju. Bukvalno je fenomen o kojem svi pričaju i uz koju vi plaču.

Inače, o Teodorinom privatnom životu se malo toga zna. Poznato je samo da joj je otac preminuo 2021. godine, koji je bio inače poznati slikar i grafički dizajner u Boru. 

Tužna životna priča

Teya Dora skoro nikada nije pričala o svom privatnom životu, a ono što se nedavno saznalo, vezano je za pesmu „Džanum“. Ovih dana je objavljen intervju u kome je Teodora evocirala uspomene na njeno detinjstvo iz Bora i drugih gradova istočne Srbije i Timočke krajine koje je posećivala prateći njenu mamu dok je iz tog dela Srbije pisala reportaže za Večernje novosti.

U tom intervjuu novinar je otkrio ko su Teodorini roditelji. 

Napisao je da su oni takođe Borani i da „Teinu mamu Jasnu rođenu Jojić, znamo po mnogobrojnim tekstovima o Boru i Timočkoj krajini koje je godinama objavljivala kao novinar Večernjih novosti, ali i po brojnim etnološkim knjigama među kojima su i knjige o vlaškoj magiji čijim je pisanjem i izdavanjem pre skoro tri decenije doprinela uverenju da Vlasi imaju svoj kulturni identitet i da zaslužuju da u Srbiji ostvare status nacionalne manjine“.

Trifunović je napisao i da je Tein otac, slikar i grafički dizajner koga će Borani pamtiti ne samo po logotipima koje je uradio za institucije poput Muzeja rudarstva i metalurgije i Muzičke škole u Boru, već i po izložbama karikatura i sjajnih ilustracija, njegov dragi prijatelj Dragan Pavlovski Gandra, preminuo 2021. godine.

Teodora Pavlovska je u nekoliko intervjua do sada rekla da joj je užasno teško da peva pesmu „Džanum“, jer je ona podseća na tragičan gubitak, ali joj izaziva i tugu jer osoba koju je volela najviše nije među živima i nije bila tu da zajedno proslave uspeh „Džanuma“.

Taj bol se čuje u njenom glasu svaki put kada izvodi pesmu.

Da podsetimo, sinoć se održalo finale „PZE 2024“ na kojem je Srbija odabrala svog predstavnika na prestižnom muzičkom takmičenju „Evrovizija“ koje se ove godine održava u Malmeu.

Ubedljivu pobedu je odnela Teya Dora, sa pesmom „Ramonda“.

Zlatin brat joj uradio dve pesme, a ona mu tako vratila! Pevačica ovo nikada neće oprostiti Snežani Đurišić:

sledeća vest

Originalni tekst