EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

(Beta) – Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici (ODT) odredilo je sinoć pritvor od 72 sata Cetinjaninu I.G, zbog sumnje da je  napao jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića.

Tužilaštvo sumnjiči I.G. za ugrožavanje sigurnosti Kneževića, koji je juče napadnut na aerodromu u Podgorici i policiji podneo krivičnu pijavu protiv napadača.

Policija je sinoć saopštila da je Knežević u prijavi naveo da ga je napadač vređao, da je pokušao fizički da ga napadne, te da je napad sprečio njegov vozač.

Cetinjaninu je nakon saslušanja, po nalogu tužilaštva, određen pritvor od 72 sata.

Knežević je ranije juče rekao novinarima da je napad politički motivisan, da se ne oseća bezbedno i da će ubuduće nositi oružje.

Jedan od čelnika DF i poslanik u Skupštini Crne Gore je kazao da mu je uoči napada prećeno posredstvom Fejsbuka i da je u poruci koji je dobio navedeno da je “prava sreća što je još uvek živ”, te da je označen kao neprijatelj Crne Gore.

Knežević je naveo i da je na “raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi”.

On je rekao da nije izazvao incident, te da je “maksimalno” pokušao da ga izbegne.

Otac uhapšenog I.G, N.G. je ispričao Vijestima da je Knežević psovao njega i njegovog sina, te da je poslanikovo obezbeđenje kasnije i fizički pokušalo da se obračuna s njima.

N.G. je naveo da je Knežević reagovao psovkama nakon što se njegov sin nasmejao kada je ugledao poslanika i rekao mu da “ima lepu glavu”.

Policija je saopštila da je u incident učestvovalo više aktera, ali da će se u odnosu na njih “ceniti prekršajne odgovornosti”.

Originalni tekst