Božićni i novogodišnji praznici stižu, a jedna od asocijacija na te dane je svakako porodica.

foto: Toshifumi KITAMURA / AFP / Profimedia
foto: Toshifumi KITAMURA / AFP / Profimedia

I poznate i one manje poznate ličnosti obožavaju božićne praznike najviše zbog porodične atmosfere i vremena provedenog zajedno, s obzirom na to da tokom godine često budemo razdvojeni.

Baš kao kod svih, takva atmosfera vlada i u porodici Šumaher, a radi se o fotografiji koju je podelio Mik Šumaher, sin proslavljenog vozača Formule 1, Mihaela Šumahera.

Šumaherovi su pozirali ispred novogodišnje jelke, ali mnoge je rastužila činjenica da na fotografiji fali Mihael. Mik je promenio i svoju profilnu fotografiju, pa tako sada stoji ona na kojoj je ona kao mali dok ga otac drži u naručju. Vidi se da se Mik trudi da osmehom sakrije sve i bude jak, ali istovremeno mu je jako teško zbog očeve situacije.

Podsetimo, Šumaher je 2013. godine na skijanju doživeo tešku nesreću. Proveo je devet meseci u bolnici, nakon kojih je pušten na kućno lečenje. Od tada porodica informacije o njegovom stanju drži u najstrožoj tajnosti, a u javnost tek ponekad ispliva neka novost.

Jedan od retkih koji sme da ga posećuje osim porodice, je i njegov prijatelj Žan Tod, koji je otkrio malo više o zdravstvenom stanju slavnog Šumahera.

– Srećan sam što navijači, ne samo u Nemačkoj, toliko misle o njemu. Ljudi toliko pitaju o Mihaelu. Navijači treba da znaju da je on u najboljim rukama. U najboljoj situaciji u kojoj može da bude i okružen ljudima koji ga vole – naveo je Tod.

Originalni tekst