FoNetdanas 12:05

Završena podela vaučera poljoprivrednim domaćinstvima pogođenim poplavama 2023. godine 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštili su danas da su završili distribuciju vaučera od po 66.000 dinara najugroženijim poljoprivrednim gazdinstvima koja su pretrpela štetu nakon poplava 2023. godine.

Novac je obezbeđen u okviru Programa tehničke pomoći za hitan odgovor FAO.

Vaučeri mogu da se upotrebe za kupovinu robe i proizvoda namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji, uključujući seme, sadni materijal, đubrivo, poljoprivredne alate i opremu, kao i rezervne delove i materijal za popravku poljoprivrednih mašina.

Podrška je pružena poljoprivrednim gazdinstvima iz Trstenika, Varvarina, Ćićevca, Kuršumlije, Brusa, Ćuprije, Ražnja, Aleksinca, Doljevca i Rekovca.

U tih 10 opština, ukupno 327 gazdinstava sa više od 1.300 članova je dobilo pomoć da obnove proizvodnju nakon prošlogodišnjih elementarnih nepogoda.

Poplave u 2023. godini su pogodile 56 opština, pretežno u centralnoj i južnoj Srbiji, nanevši veliku štetu kako infrastrukturi, tako i poljoprivrednom zemljištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Ekonomija

Osnovna pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato 9

Osnovna pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Investiranje u zlato predstavlja jednu od najstarijih i najpouzdanijih strategija za očuvanje bogatstva i diverzifikaciju portfelja. Ovaj plemeniti metal, čiji sjaj i vrednost fasciniraju ljude već vekovima, ima posebno mesto u svetu investicija zbog svoje istorijske stabilnosti i univerzalne vrednosti. Bez obzira na ekonomske uslove ili geopolitičke promene, zlato ostaje trajna vrednost koja pruža zaštitu od inflacije i ekonomskih rizika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.

– Miloš Timotijević, glumac

Originalni tekst