U Skupštini Srbije završen je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja o unapređenju izbornog procesa, prenosi RTS.

Na ovim konsultacijama, koje su trajale oko dva sata, razgovaralo se o obrazovanju radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska, a kako Tanjug saznaje, vlast i opozicija su razgovarali o tome da li treba formirati Radnu grupu ili Komisiju koja bi se time bavila.

Poslanica Zeleno-levog fronta Jelena Jerinić izjavila je da je na sastanku sa Anom Brnabić dogovoreno da opozicija tokom vikenda podnese predlog zakona kojim bi se građanima koji su promenili prebivalište u prethodnih godinu dana onemogućilo da glasaju na novoj adresi.

Na sastanak, koji je počeo od 13 časova, došli su poslanici SNS-a, SPS-a, PUPS-a, JS-a, SVM-a i SDPS-a, a iz opozicije Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Mi – glas iz naroda.

Sastanku se danas nisu odazvali predstavnici Demokratske stranke, kao ni predstavnici stranaka koje su najavile da neće izaći na izbore – Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicije NADA.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici CeSID-a, CRTA i Transparentnosti Srbija.

Originalni tekst