Trik za bekstvo iz zatvora je da ostanete mirni i razgovarate sa čovekom u ćeliji pored vas tako što ćete grebati po zidu kašikom. Međutim, trik za pretvaranje kriminalnih zamisli u krivično delo prevare čak i kada se nalazite iza rešetaka izvodi se tako što se predstavite kao državni službenik zadužen za pomoć licima obolelim od kovida.

Naime, niška kriminalistička policija rasvetlila je nesvakidašnju prevaru počinjenu početkom januara ove godine. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva biće podnete krivične prijave protiv dvojice osumnjičenih počionioca, muškaraca starosti 46 i 43 godine iz Niša.

Glavni akter prevare je I.K. (46), koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora u Leskovcu.

– I. K. je sa govornice iz zatvora, nasumično pozivao telefonske brojeve i obećavao novčanu pomoć građanima. Na taj način je prevario jednu pedesetdvogodišnjakinju iz okoline Niša kojoj se predstavio kao državni službenik zadužen za pomoć licima obolelih od Covida 19.

Najpre je pitao da li je bolovala od korone, a kada mu je žena kazala da nije, upitao je da li je u skorije vreme imala neku hiruršku intervenciju. Ona mu je potvrdila da je bila podvrgnuta operaciji, pa joj je prevarant “objasnio” da na taj način ispunjava uslove za državnu pomoć u iznosu od 400.000 dinara.

Međutim, uputio je da je uslov za ostvarivanje prava na ovaj iznos, uplata od 26.000 dinara na račun koji je pripadao njegovom saučesniku u prevari – objasnili su sagovornici portala Nova.rs upoznati sa ovim slučajem.

Nakon što je Nišlijka uplatila traženu sumu, prijatelj prevaranta je podigao novac koji su podelili.

Kada je žena shvatila da je prevarena, budući da joj nije stigao obećani iznos, pozvala je policiju.

Izvor: Nova.rs

Bojana iz Novog Sada pokrao prevarant sa poternice, sam našao pola imovine

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)