Visoka zarada ne može da reši sve. Zaposlenima je više nego ikada važna atmosfera na poslu, to koliko su poštovani i da li su dobrog mentalnog zdravlja.

Poslodavci nekada misle da visoka plata „rešava sve“, ali se ispostavilo da nije baš tako.

Direktori se ponekad zapitaju zašto im odlaze čak i najbolji radnici, kada „imaju vrhunske uslove, platu iznad proseka, stalni radni odnos, godišnji odmor po planu“.

Ovo su neki od razloga

Skloni ste tome da dobro plaćene radnike „zatrpavate“ poslom? Dođe trenutak kada oni shvate da visoka plata više nije vredna zdravlja i sagorevanja na poslu, pa zato često odustanu. Forsiranje radnika je uglavnom kontraproduktivno i na duže staze – šteti samom poslodavcu.

Istraživanja su pokazala da produktivnost u radu pada ako se radi više od 50 sati nedeljno.

Svaki zaposleni voli da čuje lepu reč, da dobije pohvalu ili nagradu za doprinos firmi, a ako to izostane ili ako radnike previše uzimate „zdravo za gotovo“ – vrlo je moguće da će potražiti bolju poslovnu priliku, na drugom mestu. Potrudite se da više vodite računa o svojim zaposlenima.

Bitno je da uvažite privatne obaveze svojih radnika, ali i da ispunjavate data obećanja. Ako se data reč zanemari, radnici stiču utisak da ih ne poštujete i da će teško napredovati na datom radnom mestu. Takođe, imaju poljuljano osećanje vezano za posao i firmu u kojoj rade ako vide kako se promovišu ljudi koji taj vid napredovanja „ne zaslužuju“.

Mimo toga, radnici se neretko odluče za otkaz ako su im slabe šanse za unapređenje znanja i veština. To se posebno odnosi na najtalentovaniji kadar, koji teži višim ciljevima, željan učenja, novih izazova i ideja, piše Telegraf Biznis.

Island u velikom stilu dokazao da su 4 radna dana u nedelji mnogo bolja nego 5

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)