Zaštitnik građana traži od MUP-a informacije o postupcima zbog pretnji Levijatana migrantima

Zaštitnik građana zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova detaljne informacije o tome šta je preduzelo zbog navoda da predstavnici pokreta Levijatan presreću i prete migrantima i šire ksenofobiju i rasnu i versku diskriminaciju.

Zaštitnik građana Foto: Insajder
Zaštitnik građana Foto: Insajder

U saopštenju se navodi da je zaštitnik iz medija saznao da članovi Levijatana patroliraju centrom Beograda sa palicama i psima, presreću migrante i prete im zabranom kretanja.

On je ukazao da su mediji objavili da su takozvane "Narodne patrole" 25. oktobra organizovale akciju, koju su nazvali "čišćenje" parka kod Ekonomskog fakulteta, u kojem se nalaze migranti.

Zaštitnik je zatražio od MUP da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o aktivnostima koje je preduzelo i koje planira da preduzme povodom delovanja tih organazicaja, a u cilju prevencije kriminala i unapređivanja bezbednosti u zajednici.

“Potrebno je da MUP dostavi informacije na koji način je primenjen policijsko obaveštajni model, koje su mere i radnje preduzete povodom saznanja da navedene organizacije uz upotrebu palica i pasa presreću migrante po Beogradu i prete im smrću”, navodi se u saopštenju zaštitnika građana.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article