Zaštitnik građana proverava rad Zdravstvenog centra u Negotinu zbog neadekvatne zaštite radnika

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija o neodgovarajućim uslovima rada i neadekvatno organizovanoj zaštiti zdravlja zaposlenih od virusa kovid-19 u Dispanzeru za plućne bolesti, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Zdravstvenog centra Negotin, saopštila je ta institucija.

Izvor: Insajder: Zaštitnik građana, Zoran Pašalić
Foto: Izvor: Insajder / Zaštitnik građana, Zoran Pašalić

"Zaštitnik građana od uprave ovog Zdravstvenog centra traži da ga u roku od 15 dana obavesti o svim okolnostima koje se odnose na konkretan slučaj, a posebno o tačnosti navoda da rendgen tehničari u dispanzeru rade bez ikakve pomoći drugih zdravstvenih radnika i da svake sedmice ostaju sami na svom radnom mestu od petka u 14 sati do ponedeljka u 7.30 sati", navodi se.

Kako se dodaje, Zaštitnik građana traži i da ga uprava Zdravstvenog centra obavesti da li su tačni navodi da zaštitna oprema koju rendgen tehničari koriste nije na odgovarajući način izdvojena i zaštićena od mogućnosti da bude kontaminirana virusom Kovid-19 i da nisu obezbeđene dovoljne količine alkohola za dezinfekciju.

"Od nadležnih u Zdravstvenom centru Zaštitnik građana traži i odgovor da li su tačni navodi da nije organizovano redovno iznošenje medicinskog i drugog otpada iz Dispanzera za plućne bolesti", piše u saopštenju.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article