Zoran Pašalić Foto: Medija centarZaštitnik gradjana Zoran Pašalić najavio je danas da će na dan izbora mobilne ekipe te institucije pratiti na terenu ostvarivanje političkih prava građana na izborima 3. aprila.
„Pozivam sve gradjane Srbije, posebno osobe sa invaliditetom i starije, da nam se obrate telefonskim putem, ili direktno, ukoliko u nedelju, prilikom ostvarivanja svojih političkih prava na biralištima, budu imali ikakvih problema kako bismo bili u mogućnosti da otklonimo prepreke“, naveo je Pašalić u saopštenju.
On je ukazao da praksa institucije pokazuje da i ranije osobe sa invaliditetom i starija populacija nisu u potpunosti mogli da koriste svoje biračko pravo jer im je otežan pristup određenim glasačkim mestima, čime se krše njihova politička prava.
„Gradjanska i politička prava čine glavni deo Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima UN, a garantovana su zakonima i Ustavom Srbije. Institucija Zaštitnika građana će u nedelju, u okviru svojih nadležnosti, raditi na obez..Original Article