GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij razgovarao je sa vrhovnim savezničkim komandantom NATO-a i komandantom američkih snaga u Evropi generalom Kristoferom Kavolijem i načelnikom štaba odbrane Oružanih snaga Velike Britanije admiralom ser Tonijem Radakinom o saradnji u vojnoj sferi.

ЗАЛУЖНИЈ РАЗГОВАРАО СА АМЕРИЧКИМ И БРИТАНСКИМ ПАРТНЕРИМА: О ситуацији на фронту, сарадњи, потребама војске

FOTO: Arhiva

Glavnokomandujući oružanih snaga upoznao je partnere sa situacijom na frontu i tokom ofanzivnih i odbrambenih operacija ukrajinskih snaga.

Učesnici sastanka razgovarali su i o mogućim neprijateljskim dejstvima. Posebno su se fokusirali na potrebe vojnih jedinica.

Zalužnij je napomenuo da je Odbrambenim snagama potrebna municija, oružje, sistemi protivvazdušne odbrane, sistemi za elektronsko ratovanje i uređaji za daljinsko razminiranje.

-Još jedno važno pitanje su dronovi. Suprotstavljanje neprijateljskim bespilotnim letelicama i izgradnja sopstvenih sposobnosti, napisao je Zalužnij na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Prema rečima vrhovnog komandanta ukrajinske vojske, na sastanku sa partnerima dogovoreno je da se rad usmeri u ovom pravcu. Razgovarano je i o jačanju zaštite kritičnih infrastrukturnih objekata od neprijateljskih vazdušnih napada.

Zalužnij je zahvalio američkim i britanskim partnerima na podršci i pomoći koju pružaju u borbi protiv ruskog agresora.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine general Serhij Šaptala, zamenik glavnokomandujućeg general Mihail Zabrodski, komandant Mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine, admiral Aleksij Nežpapa, zamenik ministra odbrane Ukrajine general Oleksandr Pavljuk i načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane general Kirilo Budanov.

BONUS VIDEO – OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

Originalni tekst