Nepoznate osobe su u ponedeljak, tokom kasnih popodnevnih časova i ponovo u toku večeri uklanjali (kidali) obaveštajne trake i sklanjali znake zabrane prolaska preko Fruške gore. Na taj način su i sebe i druge doveli u opasnost.

Kako navode u JP NP Fruška gora, u ponedeljak su loši vremenski uslovi, pre svega ledena kiša, uzrokovali mnogobrojne izvale stabala i poledicu na putu M-21 koji vodi preko Iriškog venca i Grebenskom putu koji vodi preko Fruške gore.

– Uprkos celodnevnim apelima Javnog preduzeća ‘Nacionalni park Fruška gora’ i mnogobrojnih medija, pojedinci su tokom kasnih popodnevnih časova i ponovo u toku večeri uklanjali (kidali) obaveštajne trake i sklanjali znake zabrane prolaska te tako i sebe i druge doveli u opasnost rizikujući udes na putu – kažu u ovom preduzeću.

Dodaju da je njihova čuvarska služba bila aktivna na terenu zajedno sa patrolama policije obilazila i kontrolisala teren.

Lakše je povređena jedna ženska osoba usled obrušavanja zaleđenog stabla na krov putničkog automobila.

Policija i čuvarska služba nacionalnog parka izvršili su uviđaj, sačinili zapisnik sa lica mesta, a povređenu osobu Hitna pomoć odvezla je na zbrinjavanje.

– Prijava zbog ugrožavanja bezbednosti biće podneta protiv svakog lica koje bude zateknuto na putu kojim je zabranjeno kretanje – kažu u JP NP Fruška gora.

Dodaju i da je zabeleženo više materijalnih šteta na vozilima.

Strani studenti zasukali rukave i sakupili preko 100 kilograma smeća sa Fruške gore

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)