IZBORNI štabovi republikanskih kandidata za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD ove godine, Donalda Trampa i Niki Hejli, ušli su u potpuni „borbeni režim“ danas u saveznoj državi Južnoj Karolini, preneo je Rojters.

ЗАХУКТАВА СЕ РАТ ТРАМПА И ХЕЈЛИ: Битка за номинације републиканаца у Јужној Каролини

Tanjug

Izbori za republikanskog predstavnika na izborima u Južnoj Karolini održaće se 24. februara, a Hejli, koja je jedini preostali rival Trampu u stranci, naljutila je bivšeg predsednika SAD tako što je odbila da izađe iz trke za nominaciju, iako ju je pobedio u državama Ajova i Nju Hempšir, čime je utvrdio svoju poziciju za, skoro izvesni, revanš sa Džozefom Bajdenom, aktuelnim predsednikom Amerike od koga je izgubio 2020. godine, dodaje britanska novinska agencija.

Štab Hejli emitovao je novi izborni spot u kojem naziva Trampa lažovom, slabim kandidatom i kukavicom, jer neće da izađe na debatu sa njom.

Tramp, koji u anketama ima veliku prednost nad Hejli u Južnoj Karolini, rasporedio je lokalne političare da je verbalno kritikuju na događaju u gradu Kolumbija, gde je bila guverner.

Bil Tejlor, predstavnik republikanca u Konresu Južne Karoline i nekada saveznik Hejli, koji sad prodržava Trampa, nazvao ju je „političkom oportunistkinjom“.

-Kod Niki se radi uvek samo o Niki, rekao je Tejlor.

Drugi republikanac, Stujart Džons, rekao je da je Hejli slaba po pitanju imigracija, ponavljajući današnju poruku Trampovog izbornog štaba.

Tramp je imigraciono pitanje stavio u fokus predsedničke bitke, a jednom je kritikovao Hejli zbog protivljenja njegovom predlogu da se podigne zid na granici sa Meksikom, kako bi se sprečio priliv migranata.

Osim spota, Hejli je u mejlu republikanskim pristalicama ocenila da je Tramp „poklon“ demokratama.

Ankete pokazuju da bi Hejli u slučaju nominacije imala veliku prednost nad Bajdenom, ali je trka Bajden-Tramp znatno neizvesnija.

-Demokrate nisu mogle ni da sanjaju slabijeg rivalskog kandidata i da su hteli, naveo je štab Hejli u napadu na Trampa.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst