Zaharova slavi 47. rođendan, a društvene mreže opet preplavile slike njenog bizarnog venčanja (FOTO) 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova i odana Putinova pomoćnica, proslavila je juče 47. rođendan, a društvenim mrežama se ponovo šire fotografije njenog prilično čudnog venčanja.

Venčanje je održano 2005. godine, nije bilo gostiju, ali se u pozadini vidi slika Vladimira Putina.

Pre nekoliko godina, Zaharova je na svom Fejsbuk profilu podelila fotografiju sa venčanja kako bi obeležila godišnjicu. Ali tada je objavila samo svoju portretnu fotografiju.

Nekoliko dana kasnije, fotograf Nikolaj Komisarov, kojeg je Zaharova angažovala jer je bio zaposlen u ruskom konzulatu u Njujorku, objavio je preostale fotografije jer je smatrao da mu je to dozvoljeno. Međutim, kasnije je rekao da mu je Zaharova čak i pretila zbog objavljenih fotografija.

Russia’s number one basher of „Anglo-Saxons“ Maria Zakharova is celebrating her (47th) birthday today

Which is as good a reason as any to recall the Foreign Ministry spokeswoman’s phenomenal New York wedding in 2005 pic.twitter.com/Y1YAdrPEuw

— Francis Scarr (@francis_scarr) December 24, 2022

Njene fotografije sa venčanja su prilično vulgarne. Mlada nosi kratku belu venčanicu, bele čarape i dugačke rukavice. Ima i veoma tanke obrve iscrtane olovkom, a za mladence je angažovana bela limuzina.

Njen muž je biznismen Andrej Zaharov. Venčali su se 7. novembra 2005. godine u Njujorku, gde je Zaharova tada bila zaposlena. Venčanje je fotografisano u ruskom konzulatu, pa se na pozadini fotografija vidi portret ruskog predsednika Putina.

Zaharova je tada rekla da njen partner ne živi u SAD, već je došao u SAD da se venča. Otkrila je i da je na svadbi bilo „gosti koliko treba – samo dvoje”. Danas Zaharovi imaju ćerku Marijanu, koja je rođena 2010. godine.

Od 2015. godine Marija Vladimirovna Zaharova je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Poznata je po tome što je više puta kritikovala NATO i nudila kontroverzne odgovore na pitanja novinara o invaziji Rusije na Ukrajinu.

Nekoliko dana pre početka invazije ismevala je zapadne medije koji su objavili da se Rusija sprema za rat sa Ukrajinom. Podrugljivo je pitala kada će Rusija napasti da bi znala kada da isplanira godišnji odmor.

Dan pre invazije Evropska unija ju je nazvala centralnom figurom ruske propagande, jer je javno podsticala napad na Ukrajinu. Zajedno sa još nekim uglednim medijskim ličnostima stavljena je na spisak lica kojima je zabranjen ulazak u zemlje EU, a sva imovina im je zamrznuta.

Ona se 2016. šalila na račun Jevreja na ruskoj državnoj televiziji i rekla da su rezultati predsedničkih izbora u SAD rezultat ruske jevrejske zavere. Čak je govorila sa stereotipnim jevrejskim akcentom, što je izazvalo žestoke kritike, piše Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst