ZABAZA ZA DECU I ODRASLE! Igre uz koje će vam IZOLACIJA LAKŠE PASTI – na jednu ste ZABORAVILI, a obožavali smo je!

0
38

Karantin mnogima teško pada, posebno deci koja ne mogu da shvate da ne smeju da izlaze napolje i da se druže sa vršnjacima.

Budući da deca ne idu u vrtiće, škole, a večina roditelja ne ide na posao zbog širenja koronevirusa, pa su primorani da dosta vremena provode zajedno.

Kako bi svima bilo zanimljivo, setimo se društvenih igara za koje ne treba mnogo prostora, a zabavno je, a neke su čak i edukativne.

Shutterstock

Kaladont

Ova igra je poprilično stara, a cilj je da nikad ne završite reč sa -ka. Ako to učinite, sledeći na redu će izgovoriti reč 'kaladont' i izgubili ste.

Pametna geografija

Geografska igra koja je namenjena za malo veću decu, a i odrasle. Napravite tablicuna papiru, popišite 'kategorije' poput – država, grad, selo, reka, planina, ime, životinja, predmet, itd. U svakoj partiji nasumičnim odabirom uzmite jedno slovo i setite se jednog pojma, odnosno države, grada ili sela koje znate, a počinje na to slovo. Pokušajte se setiti onoga što se drugi neće i dobićete više bodova.

Pogodi ko je

Ako nemate istoimenu kupljenu društvenu igru, uzmite papiriće. Zapišite ime i prezime ljudi (može i životinja ili predmeta, ako se tako dogovorite) pa razmenite papiriće. Zalepite ih na čelo i zabava može početi.

Pogodi šta je

Ne morate imati kupljenu igricu da biste zaigrali ovu društvenu igru. Zapišite pojmove na papir, izvlačite ih pa crtajte zadano. Zapamtite, mašta može svašta.

Pantomima

Neka klinci izmisle pojmove pa ih rukama i nogama pokušaju dočarati odraslima. Nemojte zaboraviti na štopericu kojom ćete ograničiti vreme.

Shutterstock

Istina ili izazov

Ova zabavna igra bila je najpopularnija na dečjim rođendanima. Zanimljiva je jer mnogo toga možete naučiti o drugima, a i dobro se nasmejati. Zato, zavrtite flašu!

Čoveče, ne ljuti se

Gotovo svako je ima kod kuće, a u njoj mogu da učestvuju svi.

Memorije

Igra memorije zabavna je, ali i vežba mozak pa je nije loše zaigrati s mališanima.

Monopol

Društvena igra za malo veću decu, a i odrasle u kojoj će naučiti kako raspolagati novcem, ali i da sreća ima veliki faktor u životu.

Shutterstock

Potapanje brodova

Ako nemate ovu društvenu igru, možete je napraviti i sami. Nacrtajte šablonu na papiru. Polja označite brojevima i slovima. Nacrtajte svoju i protivnikovu tablicu. Nacrtajte brodove pa pogađajte gde su oni s protivnikove strane te zapisujte njegov položaj. Cilj je, naravno, potopiti sve tuđe brodove pre nego što on potopi vaše. Ova igra je bila hit kada smo bili mali, a današnja deca je baš i ne znaju.

Riziko

Još jedna društvena igra koja je za malo veću dob. U njoj vježbajte strategiju.

Iks-oks

Treba vam papir i olovka. Odaberite jeste li iks ili oks, a pobednik je onaj čiji se znak tri puta ponovi u redu, vodoravo ili dijagonalo.

Šah ili Karte (ima mnogo opcija…)

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article