TREĆI put zaredom najbolje košarkašice Srbije igraće na Olimpijskim igrama, a prvi put u sastavu na najvažnijoj sportskoj smorti biće sjajna Jovana Nogić. Odlični bek „orlica“ bez ustručnjavanja najavljuje da naša selekcija može da se nadmeće sa svim rivalkama u grupi sa Portorikom, Španijom i Kinom. Isto tako, u razgovoru za specijalni dodatak „Novosti“ smatra da nemaju opterećenje od visokog plasmana.

ЗА СРБИЈУ СЕ УВЕК ДАЈЕ СВЕ: Кошаркашица Јована Ногић, за Новости, о ривалима и мотивима на предстојећим Играма

FOTO: M. Vukadinović

– Nemamo pritisak, igrati za Srbiju je čast sama po sebi. Nismo pod presijom da uzmemo odličje, veća je odgovornost, jer ne igramo za sebe i prezime na leđima, svesne smo da je ovaj nastup na OI mnogo više od toga. Pogotovo nam je ostao gorak ukus posle EP prošle godine, jer znamo da su partije koje smo pružale bile ispod našeg realnog nivoa. Ova nova generacija je izuzetno motivisana da podjednako pruži i doprinese boljoj slici ženske košarkaše, baš kao što je bio slučaj sa prethodnom – ogroman je motiv za iskupljenje kod Jovane i ostalih košarkašica u Parizu.

Ono što bi naša dame zadovoljilo je plasman među osam najboljih, što će izboriti po dve najbolje selekcije iz grupe, kao i dve najuspešnije trećeplasirane reprezentacije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Trebalo bi maksimlano da budemo fokusirane od početka, prošle smo kroz smenu generacija. Nemamo više zvezda u ekipi poput Sonje Vasić, Ane Dabović, Jelene Bruks… Svesne smo da svaka od nas mora da pruži i više od maksimuma. I te kako znamo da sa svakom ekipom možemo da se nadigravamo i da kroz dobre partije u grupi možemo da dobijemo samopouzdanje, što bi bio vetar u leđa da u četvrtfinalu, ne samo izbegnemo jačeg rivala, nego i pobedimo prođemo u završnicu – optimistična je članica turskog Bešiktaša.

Prvi okršaj biće sa Portorikom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Samo na papiru su najslabiji rival. Međutim, to nije ekipa koju treba potceniti. Svaki tim koji dođe do OI je ozbiljan, jesu slabiji, ali ne sme da bude opuštanja.

Sa kvalitetima Kine, najbolje azijske selekcije Nogićeva i drugarice su dobro upoznate.

– Igrali smo prijateljske duele, ali znamo da to nije bilo pravo merilo, budući da nisu bile u kompletnom sastavu, da su im falile dve igračice. Nije to bila realna slika. Ipak, njih bih ocenila kao prve favorite naše grupe, ali nisu nepobedive.

Španija nije ekipa od koje treba zazirati, ali i dalje postoji poštovanje prema njima.

– Sa njima imamo dugu istoriju igranja bitnih mečeva. Oni su sada u sličnoj koži baš kao i mi. Prolaze kroz smenu generacija, i dalje su jedna od najboljih selekcija, međutim to nije sila kao što je bila pre nekoliko godina u Evropi.

FIBA ne daje previše izgleda našoj selekciji, budući da su nas na nedavnom rangiranju stavile na desetu poziciju.

– Videle smo, ali se ne opterećujemo time. I kada su uzimane medalje niko nam nije to predviđao. Slađe je kada te potcene i onda im pokažeš da su pogrešili. Atmosfera je sjajna, sve smo uzbuđenje i jedva čekamo da počne. Dugo se spremamo, iskreno, dosta nam je treniranja, samo želimo da počnu utakmice na OI – zaključuje Nogićeva.

Amerikanke, Francuskinje, Belgijanke

STRAŠNE Amerikanke su prve kandidatiknje za zlato. Ipak, Jovana Nogić smatra da ima još selekcija koje bi mogle da im izađu na crtu i spreče njihovu „šetnju“ do najsjanijeg odličja.

– Francuska bi mogla do medalje, jer imaju tim sa pregršt talentovanih igračica. Bitan faktor je to što mnoge igraju zajedno u klubovima. Isto tako su domaćini i imaće veliku podršku. Belgija je sila u Evropi, nivo iznad. U konkurenciji za odličje sigurno će se umešati i Australija – najavljuje Nogićeva.

KOŠARKAŠICE

GRUPA A

1. kolo, 28. jul

Španija – Kina 13.30

Srbija – Portoriko 21.00

2. kolo, 31. jul

Portoriko – Španija 11.00

Kina – Srbija 13.30

3. kolo, 3. avgust

Kina – Portoriko 11.00

Srbija – Španija 13.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst