Naslovna Iz minuta u minut Za rekonstrukciju i opremanje Zdravstvenog centra u Prokuplju - 35 miliona evra

Za rekonstrukciju i opremanje Zdravstvenog centra u Prokuplju – 35 miliona evra

Za rekonstrukciju i opremanje Zdravstvenog centra u Prokuplju – 35 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji Zdravstvenog centra u Prokuplju i rekao da će u radove i opremanje tog medicinskog objekta biti ukupno uloženo 35 miliona evra.

Obilazak zdravstvenog centra u Prokuplju Foto. Twitter/predsednikrs
Obilazak zdravstvenog centra u Prokuplju Foto. Twitter/predsednikrs

Nakon obilaska, Vučić je rekao da će Prokuplje ali i ceo toplički kraj imati na raspolaganju i Dom zdravlja i Opštu bolnicu, za šta će biti investirano izmedju 26 i 27 miliona evra za izgradnju i oko 7-8 miliona u kupovinu medicinske opreme, koja će biti najmodernija na tržištu.

Vučić je rekao da su to prvi ozbiljni radovi posle više od 30 godina, a da vrednost investicija nije bila nikada veća od Drugog svetskog rata u jedan takav objekat u Prokuplju. U ta dva objekta radiće nešto manje od 900 zaposlenih.

"Kada čovek dugo obavlja dužnost, on počinje da sabira šta je sve uradio. Kao što sam ponosan na svaki autoput i most koji je izgradjen, što će za godinu dana za pola sata vozom moći da se stigne od Beograda do Novog Sada, ponosan sam na sve zdravstvene objekte koje smo uradili i u Beogradu i u drugim gradovima", rekao je Vučić.

On je najavio da će slične investicije u zdravstvene objekte biti napravljene i u Pirotu, Kikindi, Vranju, Leskovcu, Arandjelovcu, Loznici, Vrbasu, Smederevskoj Palanci i Gornjem Milanovcu.

Prema njegovim rečima, u toplički kraj se tradicionalno malo ulagalo u poslednjih nekoliko decenija zbog čega je tamo ostalo da živi svega oko 80.000 ljudi.

"A to je narod koji je uvek bio na braniku otadžine i koji nikada nije kukao", rekao je on.

Vučić je rekao da je u poslednjih pet ili šest godina stvorena potpuno drugačija krvna slika u zdravstvu Srbije i da to danas postaju najmoderniji zdravstveni centri koji će uvek moći da pruže adekvatnu zdravstvenu uslugu svim gradjanima.

Predsednik je zamolio izvođače radova da ne kasne u radovima a investitora da plati sve što treba, a da će država obezbediti najmoderniju opremu jer to zaslužuju gradjani i Toplice i ostatka Srbije.

O Bošku Obradoviću: Mali sam ja čovek da bih razumeo sve njihove pobede

Predsednik Vučić je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da je suviše "mali čovek" da bi razumeo "sve pobede" dela opozicije koja zagovara bojkot izbora.

Komentarišući odluku lidera Dveri Boška Obradovića da prekine višednevni štrajk glađu i njegovu navodnu izjavu da je "rasturio sistem", Vučić je poželeo Obradoviću i drugima iz opozicije koji zagovaraju bojkot izbora da "tako uspešno nastave u tom rasturanju".

"Mali sam ja čovek da bih razumeo sve te njihove pobede. Čestitam im na svim pobedama", rekao je Vučić u Prokuplju posle obilaska radova na rekonstrukciji zdravstvenog centra u tom gradu.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article

Must Read

Grad Hvar odbio nove tehnologije: Građani nisu dozvolili da se instalira 5G mreža

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, objavljeno je na službenim internet-stranicama Hvara. Gradsko veće Hvara jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacione infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom se obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara dok god se putem nezavisne i nepristrasne studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan uticaj na ljude i okolinu, piše portal 24 sata. Gradsko veće će, tako, organizovati radnu grupu koja će u narednih šest meseci da istražuje uzročno-posledičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma. Odluka će biti dostavljena Vladi i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne delatnosti, koja je dužna da je prosledi je svim relevantnim čimbenicima koji djeluju na području grada Hvara. Odluka se na dnevnom redu sednice Veća našla na predlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne grupe građana. Razlo..

Fejsbuk saopštio: NEMA DOKAZA o stranom mešanju u proteste u SAD

Kompanija Fejsbuk objavila je da ne poseduje dokaze o koordiniranom stranom mešanju u američke proteste izazvane ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda, koga su u Mineapolisu ubili beli policajci. „Aktivno tragamo za tim i još nismo naišli na strano uplitanje ili unutrašnje koordinisano neautentično ponašanje vezano za proteste“, saopšteno je iz Fejsbuka. „Želimo da upozorimo ljude da ne donose prebrzo zaključke bez jasnih dokaza o stranom uplitanju“, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug. Generalni državni tužilac SAD Vilijam Bar ranije je optužio strani faktor i „ekstremističke agitatore“ za širenje razdora u američkom društvu nakon brutalnog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je policajac ugušio kolenom, dovela je do protesta širom SAD i sveta. rs.sputniknews.com

Premijer Kosova najavio brzo ukidanje mera reciprociteta i nastavak dijaloga

Premijer Kosova najavio brzo ukidanje mera reciprociteta i nastavak dijaloga Objavljeno: 5.06.2020 Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da njegova vlada ima za cilj da ukloni sve prepreke za nastavak razgovora između Srbije i Kosova, prenosi Glas Amerike. Hoti je, rekao da veruje da će razgovori sa Beogradom biti vrlo brzo obnovljeni, dodajući da bi mere reciprociteta koje je uvela Priština mogle uskoro da budu ukinute, kako bi bio omogućen nastavak dijaloga. Upitan da li će to biti ovog meseca, Hoti je odgovorio: "u to verujem, vrlo brzo, vrlo brzo". Foto: (AP Photo/Visar Kryeziu) / Premijer Kosova Avdulah Hoti "Ulazimo u ovaj proces kako bismo zaključili sporazum sa Srbjom, što bi trebalo da rezultira konačnim priznanjem, jer već nekoliko godina vodimo dijalog o više tehničkim temama. Sada moramo sesti da u potpunosti zaključimo sporazum, jer samo to ima smisla. Trebalo bi dovesti do međusobnog priznanja", rekao je Hoti Glasu Amerike. On je naveo da sve parlamentarne stranke na..

Apple upozorio pljačkaše: “Pratimo vas”

Kompanija Apple upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u SAD iz njenih prodavnica odneli iPhone uređaje. Ovi telefoni prate se elektronskim putem i moraju biti vraćeni, navodi kompanija. Kako prenosi CNN, Apple onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći ih neupotrebljivim, a fotografije na kojima se može videti poruka kompanije namenjena pljačkašima pojavila se na društvenim mrežama ove nedelje. Apple prodavnice u SAD nedavno su počele da se otvaraju posle višemesečne obustave rada zbog pandemije korona virusa, ali su se prodajni objekti te kompanije u više gradova, uključujući Njujork, Filadelfiju i Vašsington, našli na meti vandala i lopova posle izbijanja protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu. Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnete telefone, kao i da će o svemu biti obaveštene lokalne vlasti.

Svedok: Flojd se nije opirao hapšenju, pokušavao je da smiri situaciju

Svedok: Flojd se nije opirao hapšenju, pokušavao je da smiri situaciju Objavljeno: 5.06.2020 Muškarac koji je bio sa Džordžom Flojdom u noći kada je umro rekao je da se njegov prijatelj nije opirao hapšenju i da je umesto toga pokušao da razreši situaciju pre nego što su mu stavili lisice i molio za vazduh dok mu je policajac kolenom pristiskao vrat i držao ga prikovanog za zemlju. Protesti u Vašingtonu SAD, foto: AP Photo/Jacquelyn Martin Moris Lester Hol, dugogodišnji Flojdov prijatelj, bio je sa Flojdom u automobilu kada su im 25. maja prišli policajci koji su se odazvali na poziv da neko koristi falsifikovane novčanice u prodavnici. Hol je za Njujork Tajms rekao da je Flojd pokušavao da pokaže da ne pruža otpor. "Čuo sam ga kako moli policajca: 'Molim vas, čemu sve ovo'", izjavio je Hol. On je ključni svedok u zvaničnoj istrazi koja se vodi protiv četvorice policajaca koji su hapsili Flojda. Derek Čuvin, policajac belac, koji je nastavio da pritiska kolenom Flojdo..