Italijanski teniser Janik Siner je slavio na Ju-Es openu, a u finalu je bio bolji od domaćeg predstavnika Tejlora Frica rezultatom 3:0. Rasplet turnira u Americi doneo je dve loše vesti za Novaka Đokovića.

ЗА НОВАКА БИ ТО БИЛА КАТАСТРОФА! Легендарни Хрват упозорава Ђоковића шта никако не сме да уради

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser je pao na ATP listi, ali još važnije – sada je ispod crte u trci za Završni masters u Torinu.. 

Naime, Đoković ove sezone izuzev zlatne medalje na Olimpijskim igrama nije osvojio ništa, te je u ATP trci tek deveti sa 3.260 bodova, svega 45 manje od Aleksa de Minora, koji se nalazi na osmom mestu, poslednjem koje garantuje učešće na završnom turniru. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Siner sa 9.000 bodova, Zverev sa 6.115 i Alkaraz sa 6.010 već su se kvalifikovali za isti, a ispred Đokovića su još Medvedev sa 4.420, Fric sa 3.890, Rud sa 3.785 i Rubljov sa 3.480 poena.

Stoga ostaje da se vidi kakvi su Đokovićevi planovi u finišu sezone. Priliku da poboljša bodovni saldo imaće na mastersu u Šangaju – na kojem ga nije bilo od 2019. godine – i u Parizu, dok je od Serbia opena odustao. Mnogi se pitaju da li Novaka i zanima Završni masters u Torinu o čemu je pričao Nikola Pilić u razgovoru za „Republiku“.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Čujte, Novak je 20 godina u samom vrhu i to mu niko ne može osporiti. On je i dalje vrhunski teniser, samo je pitanje koliko je spreman trenutno i šta on dalje želi. Povredio je koleno nma Rolan Garosu, operisao ga, igrao finale Vimbldona, to je čudo. A onda je osvoio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. To je njegov dijamant sa najviše karata. Zato ne čudi da je sebi dao malo oduška da bude sa porodicom, puno je bio pod stresom poslednjih meseci – počeo je razgovor bivši trener Novaka Đokovića.

Foto: Goran Čvorović

 

On podseća da je Novak odlučio da u 38. godini promeni navike i da igra mahom veće turnire, ali ga upozorava da to može biti mač sa dve oštrice.

– Čuva snagu za velike turnire, ali mora igra ti „male“ da bi bio u ritmu. Ne možeš iz mirovanja odmah do šeste brzine. Trebaju mu ti turniri da bude u formi. Zato veruje da će sada da igra pametnije. Samo što u 2024. nije ostalo puno prostora za kalkulacije. On mora da odigra odlično Bersi (masters u Parizu) inače će mnogo izgubiti. Ne samo u Francuskoj, već će praktično tamo završiti sezonu ako ne izbori plasman na Završni masters. Bila bi katastrofa da ne ode u Torino. On bi već tada dočekao kraj sezone. Novak tamo brani 1.300 bodova. Zamislite da ostane i bez njih. Pitanje da li bi sa tako malo bodova mogao da se vrati opet u vrh. Mada, to je Novak, a takvi šampioni se ne otpisuju nikada – jasan je Pilić.

Naime, u trenutnoj ATP trci za Torino, koji traje od 10. do 17. novembra Novak se nalazi na devetoj pozici. Istina, on je blizu Aleksa de Minora, ali i njemu za vratom diše Grigor Dimitrov. Zato će Novak igrati i na povratničkom mastersu u Šangaju u nameri da overi Torino.

– Verujem da će Novak biti u osam. Dovoljno je pametan da odigra taktički i obezbedi mesto na Završnom mastersu. Samo da ga zdravlje posluži i da se fokusira kao recimo na Olimpijskim igrama – zaključio je Pilić.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

MILAN ĐURICA OPET POGODIO: Obistinile su se moje tvrdnje

MILAN ĐURICA OPET POGODIO: „Obistinile su se moje tvrdnje“

„Kladioničarske priče“ Milana Đurice su video-projekat kompanije Novosti namenjen svim ljubiteljima sportskog klađenja koji mogu da uživaju u zanimljivim pričama najpoznatijeg srpskog tipstera i njegovih gostiju.

09. 09. 2024. u 12:19

ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

Teniski svet je pre 20 dana potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, potom je za to saznao čitav svet – i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, minulih dana mu uopšte nije bilo lako. Sada, kada je postao prvi Italijan koji je osvojio Ju-Es open – doživeo je novo, ali lepo iznenađenje.

09. 09. 2024. u 12:17

Originalni tekst