Slavni fudbaler Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije.

Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra. Roditelji su se razveli prije nego što je napunio dvije godine, a Zlatan i njegova starija sestra Sanela nastavili su da žive s majkom, zajedno sa polusestrama i polubratom.

Prema Zlatanovim riječima, majka je znala i da ih grdi i da ih tuče, ali je neizmjerno voljela svoju djecu. Da bi prehranila svoju porodicu, Jurka Gravić radila je kao čistačica, nekada i po 14 sati dnevno. Iako život nije išao onako kako je željela, majka Zlatana Ibrahimovića dala je sve od sebe da njenoj djeci ništa ne fali.

-Uvijek je imala moju ljubav. Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maksija i Vincenta, same, bez mame i tate. Treba da se nauče samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja može mnogo toga da ih nauči – napisao je Ibrahimović u svojoj autobiografiji.

Zlatanova sestra Sanela, za koju je posebno vezan, rođena je 1979. godine, ne voli da se javno eksponira pa se o njenom životu jako malo zna. Sestra Zlatana Ibrahimovića bila je fudbaleru velika podrška i oslonac u životu, a budući da su odrasli u siromaštvu, njih dvoje su se zajedno borili za koru hljeba, prenosi Alo.

Sanela danas bježi od kamera, a svoju privatnost uspješno čuva od radoznalih pogleda, pa za mnoge predstavlja veliku enigmu.

Originalni tekst