Kada razmišljate o političarima, koja je prva slika koja vam pada na pamet? Mnogi ljudi počinju zamišljati male neugledne muškarce se naočalama, pivskim trbuhom, koji nose odijelo koje im očajno stoji. Ali znate šta, koliko god čudno to moglo zvučati, postoje neki prilično zgodni muškarci u politici…

Justin Trudeau

Ovaj zgodni čovjek je premijer Kanade od 2015. godine i učinio je mnogo dobrog za svoju zemlju. Međutim, poprilično smo sigurni da nije ušao u politiku, bez po’ muke je mogao biti model.

Hans Linde

Ovaj raskošni čovjek je od 2006. godine član Riksdaga (nacionalnog zakonodavnog tijela i vrhovnog tijela Švedske za donošenje odluka). Hans je 6 godina bio vođa ljevice, od 2010. do 2016. godine i veoma je strastven u pogledu ženskih prava, što ga čini još privlačnijim u očima mnogih dama.

Antero Vartia

Antero je član finskog parlamenta. Izabran je 2015. godine, a predstavlja Zelenu ligu. Međutim, prije nego što je postao političar, bio je poduzetnik i čak je zašao i u glumačke vode. S tim zgodnim licem, nismo ni iznenađeni da je malo glumio. U stvari, mnogi bi voljeli da ga ponovo vide u nekoj ulozi.

Alex Greenwich

Aleks je član zakonodavne skupštine Novog Južnog Velsa u Sidneju, u Australiji. Vjeruje u transparentnost i odgovornost vlade. Takođe, veoma se brine za očuvanje prirodne i urbane sredine.

Aaron Schock

Još 2009. godine Aron je bio najmlađa osoba koja je postala član Kongresa. Za vrijeme boravka u Kongresu, Aron je pripremao i sponzorisao 38 prijedloga zakona, od kojih su 13 postali zakoni. Svi se tiču obrazovanja, zaštite djece, pomoći veteranima, tehnologije izgradnje puteva i zaštite osobnih podataka. Pojavio se i na naslovnici časopisa Men’s Health kao najzgodniji američki kongresmen.

Zac Goldsmith

Zek Goldsmit (Zac Goldsmith) je član britanskog parlamenta i novinar koji je u mandatu od općih izbora 2010. godine, do oktobra 2016. predstavljao Ričmond Park kao član parlamenta. On je odlučan borac za okoliš, a dva puta je učestvovao u raspravama u Oksfordu u vezi s ovom temom.

Brian Sims

Brajan je demokratski poslanik Predstavničkog doma Pensilvanije u 182. okrugu. Takođe je advokat i LGBT aktivist za građanska prava. Sims takođe voli fudbal i bio je kapiten fudbalske reprezentacije na Univerzitetu Blumsburg. A kao što vidite, od tada se održavao u prilično sjajnoj formi.

Gabriel Wikstrom

Per Johan Gabriel Vikstrom (Wikstrom) je švedski političar socijaldemokrata. Od 2014. bio je ministar za javno zdravstvo, zdravstvenu zaštitu i sport u švedskoj vladi. Gabriel je entuzijastični korisnik društvenih medija. U svoje slobodno vrijeme ovaj zgodni 32-godišnjak vodi sasvim običan život: druži se s prijateljima, odlazi u kafiće i na razne muzičke koncerte.

Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Šeik Hamdan bin Mohammd bin Rašid Al Maktoum je prestolonasljednik Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Poznat je kao Fazza, ime pod kojim objavljuje svoju poeziju. Ovaj je mladić ne samo lijep, već i nevjerovatno bogat. Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 18 milijardi dolara. Međutim, velikodušno donira svoja sredstva za pomoć invalidnoj i bolesnoj djeci. U slobodno vrijeme uživa u jahanju, ronjenju, a zapravo je i poluprofesionalni padobranac.

Piše: O.T.

Originalni tekst