Vulin: Za pucnjavu u školskom dvorištu odgovoran maloletnik

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je jutros gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva da je nepoznati napadač koji je vazdušnom puškom gađao đake u školskom dvorištu škole "Janko Veselinović" dok su imali čas fizičkog, maloletno lice.

Aleksandar Vulin Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vulin Foto: Srđan Ilić

"U pitanju je drugi maloletnik, ne mogu da kažem da su to deca… Dete je u pitanju, mi smo ga našli, priveli, maloletnici, ne mogu više o tome da pričam", rekao je ministar.

On je istakao da roditelji moraju da vode računa i da oružje može ozbiljno da povredi nekoga.

"Videćemo koji su bili motivi, da li je bila namera ili nije. Ja sam i kao roditelj bio uznemiren, roditelji moraju da vode računa, oružje je u pitanju, vazdušna puška, to može ozbiljno nekoga da povredi. Ne možemo detaljnije, maloletnik je izvršilac", kazao je Vulin.

Juče je u pravcu školskog dvorišta škole "Janko Veselinović" na Voždovcu ispaljeno nekoliko hitaca iz vazdušne puške. Jedan učenik se požalio da ga je nešto pecnulo, ali da tada nisu znali o čemu se radi, ali se kasnije još jedan učenik sedmog razreda požalio da je pogođen, kao i pedagoški asistent. Ovaj incident desio se u popodnevnim časovima na kraju časa u školskom dvorištu.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article