Vulin najavio angažovanje Žandarmerije u Šidu zbog pojačanog priliva migranata

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će narednih dana zbog pojačanog broja i priliva migranata na teritoriji opštine Šid dežurati snage Žandarmerije koje će voditi računa da ne bude nekontrolisanih okupljanja i da na ulicama ne budu "oni koji na njima ne treba da budu".

Aleksandar Vulin / Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vulin / Foto: Srđan Ilić

"Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koji se sada oseća i na prostoru Šida, Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji ove opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja", rekao je Vulin u Šidu.

Vulin je danas, u pratnji direktora policije Vladimira Rebića i predsednika opštine Šid Zorana Semenovića, posetio policajce u tom gradu koji su jutros pronašli nelegalne migrante i pozvao građane da veruju svojoj državi i policiji i da ne nasedaju na lažne vesti i ljude koji ih pozivaju da se organizuju kako bi se sačuvali, jer u Srbiji postoji zakon i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

Prema njegovim rečima, nijedan migrant koji nije u sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po ulicama, a posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno.

"Sada kada imamo krizu sa korona virusom, ovi ljudi mogu predstavljati zdravstveni problem i za sebe i za naše gradjane i zbog toga moraju biti u našim kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu", ukazao je Vulin.

On je dodao da je kroz Srbiju prošle više od milion migranata gotovo bez incidenta, i da to nije slučajno.

"To je zato što naša policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim službama, dobro radi svoj posao", rekao je on.

Načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac je rekao da se na području opštine Šid nalaze tri prihvatna centra u kojima trenutno boravi 1.860 migranata, od čega u Šidu boravi 260 osoba, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Stojanac je rekao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na sukobe između njih i da nisu zabeleženi slučajevi napada na građane Srbije, a da policija, po svim prijavama, postupa u skladu sa Krivičnim zakonikom.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article