Vučić: Vakcinacija počinje sutra u domovima za stare

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će vakcinacija prvim kontigentom vakcine proizvođača Fajzer početi sutra i to najverovatnije u domovima za stare osobe, jer je ta populacija najugroženija koronavirusom.

Aleksandar Vučić  Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

Nakon posete gazdinstvu u Golubincima u Sremu, Vučić je danas rekao da se radi o ograničenoj količini tih vakcina, a da se od sredine januara može očekivati masovnija vakcinacija.

"Ako bi uspeli da do kraja januara prvom vakcinom vakcinišemo milion građana, to bi bio veliki uspeh… U vakcini je spas, vakcina je spasila čovečanstvo i da je nema, za neke druge stvari, pitanje je koliko bi ljudi bilo na planeti. I zato je važno da počne što pre, da spasimo što više ljudi", rekao je Vučić.

On je rekao da će neko iz vrha države takođe primiti vakcinu, kao signal građanima da je ona potrebna i dobra.

"Da li će Ana (Brnabić), ja ili Darija (Kisić Tepavčević), ili više njih – videćemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobije", rekao je on.

Govoreći o zdravstvenom stanju predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je oboleo od koronavirusa, Vučić je rekao da je on u Banjaluci i da njegovo zdravstveno stanje "nije idealno".

"On se dobro drži, ali stanje nije idealno. Nije kako bi voleli, ali nije ni užasno, da se izrazim tim običnim rečima. On će imati najbolju negu i sve što lekari u Banjaluci i u Beogradu mogu da urade. U svakom trenutku smo spremni, ako bude potrebe, da ga primimo u Beograd", rekao je Vučić.

On je rekao da je ekipa lekara iz Srbije, koju predvodi direktor Infektivne klinike iz Beograda Goran Stevanović, već juče otputovala u Banjaluku da se konsultuje sa lekarskom ekipom koja leči Dodika.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article