Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da vladu neće sastavljati pod pritiskom bilo koje ambasade ili centra moći, aludirajući na pojedine napise u medijima „ko sme da bude ministar, a ko ne“ i da li o tome odlučuje Moskva ili Zapad, piše Vreme.

Samo on zna ko će biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije i nema nikog drugog osim njega ko to zna, a njegova obaveza je da sasluša i sve ostale, tako da nije nemoguće da promeni svoj stav.

Po pitanju pritisaka je rekao da on pod ulimatumima ne popušta jer da se „slobodan čovek i slobodna zemlja ne odlučuju prema ultimatumima i prema sili koju neko predstavlja, nego prema onome što štiti, a štitimo svoju zemlju i svoje građane“.

Prethodno se Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije žalio, i izvinjavao Putinu, da je „mala Srbija“ pod „velikim pritiskom“ morala na Generalnoj skupštini UN da osudi rusku agresiju na Ukrajinu.

Ja tebi vojvodo, ti meni serdare

Reagujući na izjavu glumca Predraga Mikija Manojlovića, koji ga je uporedio sa De Golom, Vučić je rekao da ne zna većeg živog glumca od Manojlovića i da mu se zahvaljuje na hrabrosti, iako je znao sa čim će biti suočen.

– Nisam ja veliki lider, samo štititim interse Srbije i ponosan sam kada mi neko, kao Miki Manojlović uputi reči hvale – dodao je skromno Vučić.

Miki Manojlović verovatno nije hteo da aludira na to, da je upravo Šarl de Gol potpisao mirovni sporazum sa alžirskim Oslobodilačkim frontom FLN koji je utabao put za nezavisnost Alžira. Nacionalisti u Francuskoj su bili toliko besni na njega, da se iz bezbednosnih razloga sklonio u Nemačku.

„Centri moći“ od Vučića traže da prizna nezavisnost Kosova.

Vučić i njegov novi BFF Đilas dogovorili saradnju uoči izborne noći, strani faktor umešan

Original Article