M. R. M.danas 20:02

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Slobodan Miljevic)

Još u izbornoj noći 17. decembra jasno je bilo da Srpska napredna stranka ima većinu za formiranje vlade, pa je stoga i delovalo logično obećanje predsednika Aleksandra Vučića da će najdalje do 15. marta biti formirana Vlada. Sudeći po njegovim poslednjim najavama Vlada će biti formirana u samom foto-finišu zakonskog roka koji ističe 6.maja.

Osim Vlade Srbije, nije formirana ni Vlada Vojvodine, pa sagovornici Danasa ocenjuju da Vučić time što sve institucije formira u zadnjem času ili ih drži u „vd stanju“, naširoko šalje poruku da je jedino on bitan i da se on za sve pita.

Iako je do 6. maja ostalo malo vremena za sada se ne naziru ni konture nove vlade, osim što je poznato ime novog mandatara Miloša Vučevća.

Jasno je, takođe, da će u tu novu vladu, osim naprednjaka ući i stari provereni koalicioni partneri, socijalisti, PUPS, SDPS Rasima Ljajića i neke manjinske stranke.

Jedina novina u novoj vladi mogu biti predsavnici stranke Zavetnici, i neke nestranačke ličnosti, ali i za njih će najverovatnije biti odrežena nekamanje važna ministarstva.

Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst