Vučić: Sa Makronom sutra otvoreno o Kosovu i evrointegracijama

Ključne teme sutrašnjeg sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom biće Kosovo, evrointegracije Srbije i bilateralni odnosi dve zemlje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

“Razgovaraćemo o mnogo važnih stvari, ovo je naš 11. susret. Markon je jedan od najvažnijih svetskih lidera i iskreni prijatelj Srbije, a njegova poseta Srbiji 2019. godine bila je od istorijskog značaja za naše odnose i od tada naša politička i ekonomska saradnja imaju samo uzlazni nivo”, rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je dodao, sa Makronom će otvoreno govoriti o Kosovu, a što se tiče evrointegracija razgovaraće se o novoj metodologiji, a to je otvaranje poglavlja kroz klastere.

Naglasio je da je u svetu rat za vakcine.

“Imaćemo ugovore za 11 miliona vakcina, ali to će biti kad dođe. Rat je u svetu za svaku vakcinu. Svaka je važnija od raketa, jer vakcine donose rast i dobru ekonomiju”, rekao je on i dodao da je najviše vakcinisano građana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article