Vučić s Fabricijem: Zalaganje da predstavnici svih medija rade u atmosferi potpune slobode izražavanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije Semom Fabricijem, koji mu je je ukazao na potrebu za konkretnim unapređenjima kako bi se obezbedio pogodan ambijent u kom sloboda medija i uloga civilnog društva mogu da se realizuju nesmetano i bez pritiska, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Aleksandar Vučić i Sem Fabrici Foto: predsednik.rs
Aleksandar Vučić i Sem Fabrici Foto: predsednik.rs

“Predsednik Vučić je posebno naglasio da se zalaže da predstavnici svih medija rade svoj posao u atmosferi potpune slobode izražavanja i da tome ostaje i lično posvećen, budući da je sloboda medija jedna od najvećih tekovina demokratije”, navodi se u saopštenju.

Srbija od EU očekuje, kako je saopšteno, da "dinamika pristupnih pregovora prati i vrednuje reformske napore".

"Nastavićemo da radimo intenzivno na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu u EU", prenosi Kabinet izjavu predsednika Vučića.

Kako je saopšteno, Fabrici je rekao da uprkos problemim zbog pandemije "EU drži pitanje proširenja vrlo visoko na svojoj agendi".

Razgovarali su i o usklađivanja zakona Srbije s proisima EU, reformi pravosudja, borbi protiv korupcije, slobodi medija i "obnovi međustranačkog dijaloga".

Vučić je zahvalio EU zbog podrške Srbiji tokom pandemije, a Fabrici rekao da će EU tako nastaviti, piše u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article