PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u telefonskom razgovoru, izrazio saučešće predsedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju povodom terorističkog napada u gradu Kermanu, kada je u dvostrukoj eksploziji stradalo više od stotinu ljudi.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ИРАНСКИМ ПРЕДСЕДНИКОМ

Foto: Shutterstock/Ilustracija/AP Photo/Vahid Salemi/Printscreen/Newsmax

– Srbija osuđuje svaki oblik terorizma – rekao je u razgovoru predsednik Vučić.

Vučić je zahvalio Raisiju na podršci Irana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednici Vučić i Raisi su konstatovali da dve zemlje imaju velike mogućnosti za saradnju u različitim domenima.

Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim globalnim dešavanjima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst