Vučić: Pričaju kako sam snajperom ubijao po Sarajevu, ne mogu laži da slušam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za Face TV da nikada u životu nije pipnuo snajper i da su zlonamerne i glupe optužbe u kojima ga optužuju da je pucao po građanima Sarajeva i dodao da po pravilu nikad ne odgovara na takva pitanja jer neće i ne voli da se pravda.

Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

"Pričaju kako sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, čitam gluposti svakog dana. Nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku. Ne mogu gluposti i laži da slušam. Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam te gluposti slušao", rekao je Vučić, prenosi Kliks.ba.

Ne odgovaram na to, jer zlonamernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam. Pustite te priče, dodao je on.

„U Beogradu ne mogu da me pobede, jer žive u ’96. i ’97. Samo se magarac ne menja. Ja sam promenio i političku stranku, rekao sve svom narodu, nisam kriv ništa. Ako ne čitate knjige i ne obrazujete se, onda ste magarac. Možda sam nekad bio bolji, možda sam sada lošiji, rekao je Vučić.

Naglasio je da garantuje da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala te da lično voli RS i ne krije to, ali da voli i BiH.

"Jeste li čuli od Srbije da priča o otcepljenju RS? Mislim ono što govorim, iako se Mile nekada na mene naljuti. Mora da bude više poštovanja, moraju i bošnjački lideri pokazati više poštovanja prema RS, pa će takav odgovor dobiti i od Srba. Opredeljenje većine Srba je da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao. Niko ne priča o cepanju i pravljenju novih država", dodao je Vučić.

Naglasio je da sa Dodikom ima dobre odnose i da više neće vraćati te odnose na ono što je bilo u vreme Miloševića i Karadžića.

"Ni Srbija, ni RS, ni Federacija to ne smeju sebi da dozvole. Mi imamo drugačiji pogled na to kako su se stvari u prošlosti odvijale", zaključio je Vučić.

Face TV večeras je emitovala intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je rađen u salonu na Sarajevskom aerodromu pre tri dana kada je Srbija donirala vakcine BiH.

Izvor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article