Vučić: Presuda protiv mene je dokaz da je pravosuđe nezavisno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je presuda po kojoj mora da plati 200.000 dinara lideru Dveri Bošku Obradoviću zbog uvrede dokaz da nisu u pravu političari i mediji koji tvrde da srpsko pravosuđe nije nezavisno i da se njime upravlja iz političkih centara.

 Aleksandar Vučić prilikom otvaranja Zlatiborske gondole Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC
Aleksandar Vučić prilikom otvaranja Zlatiborske gondole Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC

"Možda bih mogao da kažem da se upravlja iz nekih drugih političkih centara, imajući u vidu nekadašnje reforme. Ali pokazalo se da je Srbija normalna zemlja", rekao je Vučić.

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je pre dva dana prvostepenu presudu kojom se Vučić obavezuje da Obradoviću plati 200.000 dinara sa kamatom zbog povrede ugleda i časti, odnosno zbog toga što ga je nazvao lopovom i fašistom.

Vučić je rekao da su to radili advokati, a da on nije bio na suđenjima, ali da ni posle presude svoje mišljenje "nije promenio ni za jotu".

"Ali neću da ulazim u to. Najveće slavlje bilo je u Zagrebu, u hrvatskim medijima i u delu sarajevskih, ali to pokazuje da sam mnogo toga dobro uradio za zemlju. A da li sam zadovoljan ili ne, ima vremena do pravosnažnosti i videćemo šta je istina. A poštovaću odluke suda", rekao je on.

Kako su Dveri saopštile objavljujući prvostepenu presudu, povod za Obradovićevu tužbu bila su dva gostovanja Aleksandra Vučića na TV Pink 13. i 16. februara 2019. godine, u kojima ga je nazvao "lopovom" i "fašistom".

Sudija je u obrazloženju presude, kako prenose Dveri prilažući presudu, naveo da je Vučić izjavama doveo do omalovažavanja Obradovića i povrede njegovog dostojanstva, ugleda i časti, budući da ih je dao u svojstvu predsednika države i na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom, što je tim ocenama dalo dodatnu težinu.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article