Vučić: Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće prikazani snimci, Tužilaštvo će reći koji

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o borbi protiv organizovanog kriminala biće održana danas u 18 časova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će predsedavati sednicom, izjavio je da će Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) odlučiti koji će materijali o kriminalnim delima grupe Veljka Belivuka biti pokazani građanima nakon sednice.

Aleksandar Vučić, dodela odlikovanja povodom Dana državnosti, Foto: Instagram/Budućnost Srbije AV
Aleksandar Vučić, dodela odlikovanja povodom Dana državnosti, Foto: Instagram/Budućnost Srbije AV

"(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozovljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbije nakon sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Napomenuo je da već postoje grupe koje su spremne da naslede Belivuka.

"Saseći ćemo krila onima koji misle da je sada došlo njihovih pet minuta i koji žele da zauzmu pozicije i misle da mogu da se ponašaju isto ili slično kao oni", dodao je Vučić, ističući da će "borba države biti još žešća i jača".

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18 sati, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na koronavirus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati "dva-tri sata".

"Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini", dodao je on.

Podsetimo, Vučić je ranije najavio da će nakon sednice biti prikazani snimci koji će pokazati brutalnost Belivukove organizovane kriminalne grupe, ističući da će "ceo svet će biti šokiran kada budu videli s kim smo imali posla".

Nakon ove njegove izjave porodice nekih od nestalih molili da se snimci brutalnih ubistava ne puštaju.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali pripadnici kriminalne grupe uhapšeni su početkom februara zbog sumnje da su počinili najmanje tri ubistva, o čijim svirepim detaljima mediji danima prenose saznanja pozivajući se na izvore iz istrage. Sumnjiče se i za trgovinu drogom i posedovanje oružja.

Viši sud u Beogradu juče je produžio pritvor do trideset dana članovima Belivukove kriminalne grupe.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article